Laksa curry – Malesialainen nuudelikeitto

Kananmunaton Maidoton Laktoositon
alle 60min Malesia Annoksia: 4 Medium

Laksa curry – malesialainen mausteinen kookosnuudelikeitto! Laksa on Malesiasta peräisin oleva mausteinen nuudelikeitto, jota löytyy myös muista Kaakkois-Aasian maista, kuten Singaporesta ja Indonesiasta. Laksa curryssa on uskomattoman rikas, tuoksuva ja monivivahteinen liemi. Laksa Curry tarjoillaan riisiinuudeleiden ja uunissa paahdetun tofun kera.

kuvat ja resepti Food by twins

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

raaka-aineet

öljyä kuullottamiseen

1 tl

curryjauhetta

1-2 prk (165 ml)

Spice Up! Kookosmaitoa

0,5 l

kasvislientä

Lisäksi

ituja

tuoretta korianteria

tuoretta chiliä viipaloituna

Uunissa paahdettu tofu

200 g

kiinteää tofua

rypsiöljyä

Annoksen viimeistelee Spice Up! Punainen chilitahna, joka tarjoillaan lisukkeeksi. Näin voit itse säädellä makua ja tulisuutta.

ohjeet

  • Aloita paahdetuista tofuista. Leikkaa tofu kuutioiksi ja mausta kalakastikkeella. Sekoita tofut kauttaaltaan öljyssä. Aseta pelti kylmään uuniin ja paahda tofukuutioita 200-asteessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
  • Lisää kattilan pohjalle tilkka öljyä, currytahna, curryjauhe ja sitruunaruoho. Kuullota hetki, kunnes currytahna tuoksuu voimakkaasti.
  • Kaada joukkoon kasvisliemi ja kookosmaito. Keitä voimakkaasti noin 5 minuuttia.Keitä tässä välissä riisinuudelit.
  • Viimeistele laksa curry kalakastikkeella ja limen mehulla. Aseta kulhon pohjalle nuudelit. Kaada päälle laksa ja ripottele päälle paahdettuja tofuja. Viimeistele annos tuoreella korianterilla ja iduilla. Tarjoile laksa curry punaisen chilitahnan kera.