Kuhaa Tom Yam kastikkeella

alle 30min Thaimaa Medium

Kuha kohtaa thaimaalaisen klassikon: Tom Yam -kastike antaa hennon kalan maulle reilusti luonnetta. Kiva yhdistelmä hapokkuutta, chiliä ja sitruksen raikkautta, joka vie makumatkalle Aasiaan.

Resepti Sonja Blåberg

Kuva Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

4

keskikoista kuhafileetä

suolaa

pippuria

voita tai öljyä paistamiseen

Tom Yam kastike

2 dl

kana- tai kasvislientä

(kastikesuurusta)

1 rkl

tuoretta limetinmehua

1

chili viipaloituna

Voit tehdä samaan tapaan broilerinfileitä.

Valmistus

  • Valmista ensin tomyam-kastike. Kuumenna liemi ja lisää siihen tom yam tahna, kalakastike ja ryppylimetinlehdet. Anna hautua hitaasti poreillen noin 5 minuuttia. Jos haluat kastikkeesta paksumpaa suurusta se kastikesuuruksella pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää limetinmehu ja tarkista maku.
  • Paista kuumalla pannulla öljyssä tai voissa kuhafileet molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa kala tomyam-kastikkeen ja chiliviipaleiden kanssa.