alle 30min
Thaimaa
Medium
Kuha kohtaa thaimaalaisen klassikon: Tom Yam -kastike antaa hennon kalan maulle reilusti luonnetta. Kiva yhdistelmä hapokkuutta, chiliä ja sitruksen raikkautta, joka vie makumatkalle Aasiaan.

Raaka-aineet
4
keskikoista kuhafileetä
suolaa
pippuria
voita tai öljyä paistamiseen
Tom Yam kastike
2 dl
kana- tai kasvislientä
(kastikesuurusta)
1 rkl
tuoretta limetinmehua
1
chili viipaloituna
Voit tehdä samaan tapaan broilerinfileitä.
Valmistus
- Valmista ensin tomyam-kastike. Kuumenna liemi ja lisää siihen tom yam tahna, kalakastike ja ryppylimetinlehdet. Anna hautua hitaasti poreillen noin 5 minuuttia. Jos haluat kastikkeesta paksumpaa suurusta se kastikesuuruksella pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää limetinmehu ja tarkista maku.
- Paista kuumalla pannulla öljyssä tai voissa kuhafileet molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa kala tomyam-kastikkeen ja chiliviipaleiden kanssa.