Korealaiset salaatinlehtikääryleet eli Ssäm

Kananmunaton Maidoton Laktoositon
alle 60min Korea Annoksia: 4-6 Medium

Ssäm on perinteinen korealainen ruokalaji, jossa tuoreet salaatinlehdet toimivat käärönä herkullisille täytteille. Sana ”ssäm” tarkoittaa kirjaimellisesti ”kääriä” koreaksi. Ssäm on mitä parhainta illanviettoruokaa, jossa jokainen saa täyttää salaatinlehdet itse.

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

n. 400 g

kasviproteiinia esim. hernistä tai tofua, broileria, porsasta tai naudan sisä- tai ulkofileetä

rapeita salaatinlehtiä

retikkaa suikaloituna

pala kurkkua suikaloituna tai avokadoa viipaloituna

(valkosipuliviipaleita)

seesaminsiemeniä paahdettuna

Voit myös sekoittaa herkullisen korealaisen majoneesin; majoneesista, gochujangista ja hunajasta.

Ohjeet

  • Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Marinoi lihapaloja Bulgogimarinadissa muutama tunti.
  • Valuta ja paista lihaviipaleet pikaisesti.
  • Kaada 1,5 dl marinadia lopuksi paistettujen lihojen päälle.
  • Jos käytät kasviproteiinia niin marinoi sitä ja paista lämpimäksi, tarkista maku, lisää tarvittaessa marinadia.
  • Kokoa salaatinlehtikääryleet tai tarjoa kääryleiden ainekset erikseen kulhoista niin, että jokainen voi täyttää kääryleet itse.
  • Laita salaatinlehden päälle lihaviipaleita, retikkaa, kimchiä, (valkosipulia), kurkkua, seesaminsiemeniä ja Ssamjang korealaista maustetahnaa tai Gochujangilla maustettua majoa.