Korealainen coleslaw

Kasvis (lakto-ovo) Laktoositon
alle 60min Korea Annoksia: 4 Medium

Raikas ja rapea kaalisalaatti maustetaan korealaisella gochujang chilitahnalla. Tämä makujen yhdistelmä vie sinut suoraan korealaiseen makumaailmaan. Mainio lisäke esimerkiksi grilliruokien kera.

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

raaka-aineet

600 g

keräkaalia (mielellään kesäkaalia) suikaloituna

2 tl

suolaa

3 dl

kevätsipulia hienonnettuna

2

valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 rkl

seesaminsiemeniä paahdettuna

Kastike

2 dl

kevytmajoneesia

2 rkl

hunajaa

1 rkl

sitruunamehua

2 tl

paahdettua seesamiöljyä

Voit valmistaa samaan tyyliin maustetun raasteen porkkanasta, kyssäkaalista tai lantusta.

Ohjeet

  • Suikaloi kaali ja ripottele suola suikaleiden päälle.
  • Laita kaalisuikaleiden päälle lautanen painoksi ja anna kaalin mehustua noin tunnin ajan. 
  • Valuta ylimääräinen neste pois ja sekoita kastikkeen aineet keskenään. 
  • Sekoita kevätsipuli, valkosipuli, seesaminsiemenet ja kastike kaalisuikaleiden joukkoon.
  • Nosta jääkaappiin maustumaan hetkeksi ja tarjoa grilliruokien kaverina esim. Ribsit korealaisittain.