Kasvis (lakto-ovo)
Laktoositon
alle 60min
Korea
Annoksia: 4
Medium
Raikas ja rapea kaalisalaatti maustetaan korealaisella gochujang chilitahnalla. Tämä makujen yhdistelmä vie sinut suoraan korealaiseen makumaailmaan. Mainio lisäke esimerkiksi grilliruokien kera.
![](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2024/08/Kossukaalisaalatti-ribsit-ja-ssamjang-768x1028.webp)
raaka-aineet
600 g
keräkaalia (mielellään kesäkaalia) suikaloituna
2 tl
suolaa
3 dl
kevätsipulia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl
seesaminsiemeniä paahdettuna
Kastike
2 dl
kevytmajoneesia
2 rkl
hunajaa
1 rkl
sitruunamehua
2 tl
paahdettua seesamiöljyä
Voit valmistaa samaan tyyliin maustetun raasteen porkkanasta, kyssäkaalista tai lantusta.
Ohjeet
- Suikaloi kaali ja ripottele suola suikaleiden päälle.
- Laita kaalisuikaleiden päälle lautanen painoksi ja anna kaalin mehustua noin tunnin ajan.
- Valuta ylimääräinen neste pois ja sekoita kastikkeen aineet keskenään.
- Sekoita kevätsipuli, valkosipuli, seesaminsiemenet ja kastike kaalisuikaleiden joukkoon.
- Nosta jääkaappiin maustumaan hetkeksi ja tarjoa grilliruokien kaverina esim. Ribsit korealaisittain.