Gluteeniton
Kananmunaton
Kasvis (lakto-ovo)
Soijaton
yli 60min
Thaimaa
Annoksia: 4
Tämä hiukan vaivaa vaativa herkullinen jälkiruoka on täydellinen valinta niin erityisiin tilaisuuksiin kuin hemmotteluhetkiin.
![](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2024/10/image00003-768x1028.webp)
Raaka-aineet
Kookosparfait
2 prk (2x165ml)
Spice Up! Kookoskermaa2-3 kpl
Spice Up! Ryppylimenlehtiä1 dl
sokeria
1 prk (200ml)
kaurafraiche (myös turkkilainen jogurtti käy)
½ dl
limetin mehua + ½ limen kuori
Mango-passionsalaatti
1
mango
2
passionhedelmää
2-3
lehteä thaibasilikaa
Paahdettu valkosuklaa
150 g
valkosuklaata
Kookos dulce de leche
2 rkl
vettä
2 rkl
ruskeaa sokeria (esim. kookossokeri)
ripaus suolaa
Vaihtele eksoottisia hedelmiä sesongin mukaan.
Ohjeet
- Lisää metalli- tai silikonimuotit jäähtymään pakkaseen ennen valmistusta. Murusta ryppylimetinlehti hienoksi muruksi, poista lehtiruoti. Raasta limen kuori.
Vatkaa kookoskerma sokerin ja kaurafraichen kanssa vaahdoksi yleiskoneessa. Sekoita joukkoon ryppylimetinmuru sekä limen kuoriraaste.
Lisää lopuksi ½ dl limen mehua ja sekoita kevyesti.
Kaada massa pakkasessa olleisiin metallimuotteihin ja anna jäätyä pakastimessa vähintään 1,5 tuntia.
Mango-passionsalaatti
- Leikkaa mango pieniksi kuutioiksi. Hienonna thaibasilika. Sekoita joukkoon passionhedelmä.
Paahdettu valkosuklaa
- Rouhi suklaalevyt pienemmiksi paloiksi, niiden ei tarvitse olla tasakokoisia. Aseta suklaat uunipellille. Paahda valkosuklaata 150-asteessa tasalämmöllä 10-15 minuuttia. Vahdi uunia, että suklaa ei pala! Odota, että suklaa jäähtyy huoneenlämpöiseksi ja kovettuu. Rouhi suklaa veitsellä. Ripottele suklaamurua annokseen.
Kookos dulce de leche
- Kaada kondensoitu kookosmaito, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä medium lämmöllä noin 3-4 minuuttia kunnes sokeri on sulanut. Mausta suolalla.