Kimbap

Kananmunaton Maidoton Kasvis (lakto-ovo) Vegaaninen Laktoositon
alle 60min Korea Medium

Kimbap – korealainen makuelämys rullattuna! Maustetulla riisillä täytetty merilevä kätkee sisäänsä kasviksia ja mausteisia kastikkeita. Kimbap on hyvä valinta välipalaksi tai mukaan otettavaksi evääksi – kätevää syötävää missä vain!

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

1

porkkana

100 g

tuoretta pinaattia

1 rkl

seesamiöljyä

1 tl

suolaa

2 rkl

seesaminsiemeniä paahdettuna (mustia jos löytyy)

Saat kimbap rullasta ruokaisamman lisäämällä täytteeksi marinoitua tofua, tonnikalaa tai lihaa.

Ohjeet

  • Leikkaa porkkana pitkittäin kapeiksi suikaleiksi. Keitä niitä 3 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä.
  • Ryöppää pinaattia pari minuuttia vedessä.
  • Suikaloi kimchi.
  • Mausta riisi seesamiöljyllä ja suolalla.
  • Levitä kerros riisiä jokaiselle leväarkille niin, että toiseen pitkään päähän jää noin 3 cm arkkia paljaaksi.
  • Levittele porkkanasuikaleita, kimchiä ja hieman pinaattia riisin päälle.
  • Sipaise halutessasi mausteeksi vielä Ssamjangia eli korealaista maustetahnaa joukkoon.
  • Ripottele seesaminsiemeniä riisin pinnalle.
  • Rullaa arkki täytteineen tiiviiksi rullaksi (esim. sushimaton tai keittiöpyyhkeen avulla). 
  • Leikkaa rullat viipaleiksi.