Kananmunaton
Maidoton
Kasvis (lakto-ovo)
Vegaaninen
Laktoositon
alle 60min
Korea
Medium
Kimbap – korealainen makuelämys rullattuna! Maustetulla riisillä täytetty merilevä kätkee sisäänsä kasviksia ja mausteisia kastikkeita. Kimbap on hyvä valinta välipalaksi tai mukaan otettavaksi evääksi – kätevää syötävää missä vain!
Raaka-aineet
1
porkkana
100 g
tuoretta pinaattia
100 g
Sempio Kimchiä1 rkl
seesamiöljyä
1 tl
suolaa
2 rkl
seesaminsiemeniä paahdettuna (mustia jos löytyy)
4 arkkia
Yutaka Nori merilevääSaat kimbap rullasta ruokaisamman lisäämällä täytteeksi marinoitua tofua, tonnikalaa tai lihaa.
Ohjeet
- Leikkaa porkkana pitkittäin kapeiksi suikaleiksi. Keitä niitä 3 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä.
- Ryöppää pinaattia pari minuuttia vedessä.
- Suikaloi kimchi.
- Mausta riisi seesamiöljyllä ja suolalla.
- Levitä kerros riisiä jokaiselle leväarkille niin, että toiseen pitkään päähän jää noin 3 cm arkkia paljaaksi.
- Levittele porkkanasuikaleita, kimchiä ja hieman pinaattia riisin päälle.
- Sipaise halutessasi mausteeksi vielä Ssamjangia eli korealaista maustetahnaa joukkoon.
- Ripottele seesaminsiemeniä riisin pinnalle.
- Rullaa arkki täytteineen tiiviiksi rullaksi (esim. sushimaton tai keittiöpyyhkeen avulla).
- Leikkaa rullat viipaleiksi.