Kanaa Kungpo

alle 60min Kiina Annoksia: 4 Medium

Kung Po -kana on perinteinen sichuanilainen ruokalaji, jossa yhdistyvät mehukas broileri, rapeat pähkinät ja tulinen chilikastike. Tämä klassikko hurmaa makean, suolaisen ja mausteiden tasapainolla!

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

350 g

broilerinfileetä  kuutioituna

½ tl

suolaa

4 rkl

maissitärkkelysjauhoja

2

munanvalkuaista

½

vihreä paprika kuutioituna

½

punainen paprika kuutioituna

½

keltainen paprika kuutioituna

100 g

herkkusieniä paloiteltuna

100 g

cashew- tai maapähkinöitä paahdettuna

1

kevätsipuli tai pala purjoa hienonnettuna

Viimeistelyyn

2 tl

Paahdettua seesamiöljyä

Voit tehdä vegeversion esim. tofusta.

Valmistus

  • Lisää suola jauhoihin. Kääntele broilerikuutiot ensin maissijauhoissa ja sen jälkeen valkuaisissa.
  • Kuumenna öljy, ruskista lihat ja ota pois pannulta.
  • Paista kasviksia ja pähkinöitä muutaman minuutin ajan.
  • Lisää joukkoon liha. Sekoita maustekastikkeen aineet keskenään ja kaada pannuun. Paista sekoitellen muutaman minuutin ajan.
  • Viimeistele lopuksi seesamiöljyllä. Jos haluat annokseen tulisuutta lisää Szechuan chiliöljyä. Tarjoa kuumana esim. riisin kera.