Kasvis (lakto-ovo)
Soijaton
yli 60min
Eurooppa
Mehevä juustopiirakka ja St.Dalfour hillo ovat täydellinen makupari.
![](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2024/06/fine-food-12-768x1028.webp)
raaka-aineet
Pohja
150 g
voita
2,5 dl
vehnäjauhoja
1,5 tl
leivinjauhetta
3 dl
juustoraastetta (esim. mozzarella)
4 rkl
kylmää vettä
Täyte
2 dl
kermaa
1
muna
2
keltuaista
200 g
juustoraastetta (Västerbotten, Mustaleima, Cheddar)
100 g
tuorejuustoa (vuohen)
mustapippuria
Voit tehdä myös minipiirakoita samalla ohjeella. Painele pieniin muffinssivuokiin taikinaa reunoille ja tee kuten edellä. Paistoaika on lyhyempi pienillä piirakoilla.
ohjeet
- Lisää pehmeä voi jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää vesi ja juustoraaste. Painele taikina vuokaan reunoille asti ja esipaista 225 astetta 10 min.
- Valmista täyte sekoittamalla kerma, munat ja mausteet kulhossa, murusta pehmeä tuore vuohenjuusto sekaan ja lisää lopuksi juustoraaste. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista 200 asteessa noin 30 min tai kunnes massa on hyytynyt ja kauniin ruskea. Tarjoa hieman jäähtynyt piirakka St.Dalfour hillon kanssa.