Juustopiirakka kirsikkahillolla

Kasvis (lakto-ovo) Soijaton
yli 60min Eurooppa

Mehevä juustopiirakka ja St.Dalfour hillo ovat täydellinen makupari.

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

raaka-aineet

Pohja

150 g

voita

2,5 dl

vehnäjauhoja

1,5 tl

leivinjauhetta

3 dl

juustoraastetta (esim. mozzarella)

4 rkl

kylmää vettä

Täyte

2 dl

kermaa

1

muna

2

keltuaista

200 g

juustoraastetta (Västerbotten, Mustaleima, Cheddar)

100 g

tuorejuustoa (vuohen)

mustapippuria

Voit tehdä myös minipiirakoita samalla ohjeella. Painele pieniin muffinssivuokiin taikinaa reunoille ja tee kuten edellä. Paistoaika on lyhyempi pienillä piirakoilla.

ohjeet

  • Lisää pehmeä voi jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää vesi ja juustoraaste. Painele taikina vuokaan reunoille asti ja esipaista 225 astetta 10 min.
  • Valmista täyte sekoittamalla kerma, munat ja mausteet kulhossa, murusta pehmeä tuore vuohenjuusto sekaan ja lisää lopuksi juustoraaste. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista 200 asteessa noin 30 min tai kunnes massa on hyytynyt ja kauniin ruskea. Tarjoa hieman jäähtynyt piirakka St.Dalfour hillon kanssa.