Joulukuusipavlova⁠

Gluteeniton Laktoositon
yli 60min Eurooppa

Joulukuusen muotoon koristeltu pavlova on kuin syötävä taideteos joulupöytään. Kevyt ja rapea marenkipohja kätkee sisälleen pehmeää hillolla maustettua kermaista täytettä.

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

Marenki

5

kananmunan valkuaista (huoneenlämpöistä)

2 dl

sokeria⁠

1 tl

valkoviinietikkaa

1 rkl

maissitärkkelystä⁠⁠

Täyte

½ prk

vaahtoutuvaa vispikermaa⁠

Päälle

gluteenittomia pipareita⁠

persimonia viipaloituna⁠

mantelilastuja⁠

syötäviä kukkia

Kokeile tähän myös St.Dalfour Aprikoosihilloa tai –Päärynähilloa.

Käytä halutessasi laktoositonta vispikermaa.

Ohjeet

Marenki

  • Vaahdota valkuaisia hetki sähkövatkaimella.⁠
  • Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan sekoittaen kunnes vaahto on vahvaa ja kiiltävää. Jos käännät kulhon ylösalaisin niin vaahdon tulisi pysyä kulhossa valumatta.⁠
  • Lisää vaahtoon vielä etikka ja maissitärkkelys.⁠
  • Siirrä vaahto pursotinpussiin ja leikkaa kärki.⁠
  • Pursota vaahto kuusen muotoon leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle. Tee vielä kuusen reunoille toinen pursotuskierros, jolloin kuusen reunat ovat korkeammat kuin sen keskiosa.⁠
  • Paista 120-asteisessa uunissa keskitasolla noin 1,5 tuntia. Jätä marenki vielä noin 30 minuutiksi uunin jälkölämmölle luukku raollaan. Anna jäähtyä kunnolla.⁠

Täyte

  • Vatkaa vispikerma ja lisää omena-kanelihillo sekaan. Levitä täyte joulukuusipavlovan päälle.⁠

Koristelu

  • Koristele lopulla omena-kanelihillolla, persimonista leikatuilla viipaleilla, murennetuilla pipareilla, mantelilastuilla ja syötävillä kukilla