Gluteeniton
Laktoositon
yli 60min
Eurooppa
Joulukuusen muotoon koristeltu pavlova on kuin syötävä taideteos joulupöytään. Kevyt ja rapea marenkipohja kätkee sisälleen pehmeää hillolla maustettua kermaista täytettä.
Raaka-aineet
Marenki
5
kananmunan valkuaista (huoneenlämpöistä)
2 dl
sokeria
1 tl
valkoviinietikkaa
1 rkl
maissitärkkelystä
Päälle
gluteenittomia pipareita
persimonia viipaloituna
mantelilastuja
syötäviä kukkia
Kokeile tähän myös St.Dalfour Aprikoosihilloa tai –Päärynähilloa.
Käytä halutessasi laktoositonta vispikermaa.
Ohjeet
Marenki
- Vaahdota valkuaisia hetki sähkövatkaimella.
- Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan sekoittaen kunnes vaahto on vahvaa ja kiiltävää. Jos käännät kulhon ylösalaisin niin vaahdon tulisi pysyä kulhossa valumatta.
- Lisää vaahtoon vielä etikka ja maissitärkkelys.
- Siirrä vaahto pursotinpussiin ja leikkaa kärki.
- Pursota vaahto kuusen muotoon leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle. Tee vielä kuusen reunoille toinen pursotuskierros, jolloin kuusen reunat ovat korkeammat kuin sen keskiosa.
- Paista 120-asteisessa uunissa keskitasolla noin 1,5 tuntia. Jätä marenki vielä noin 30 minuutiksi uunin jälkölämmölle luukku raollaan. Anna jäähtyä kunnolla.
Täyte
- Vatkaa vispikerma ja lisää omena-kanelihillo sekaan. Levitä täyte joulukuusipavlovan päälle.
Koristelu
- Koristele lopulla omena-kanelihillolla, persimonista leikatuilla viipaleilla, murennetuilla pipareilla, mantelilastuilla ja syötävillä kukilla