Japchae

alle 60min Korea Annoksia: 2 Mieto

Japchae yksi Korean suosituimmista ruokalajeista ja tarjoillaan usein juhlissa ja erityistilaisuuksissa.
Nimi ”japchae” tulee koreankielisistä sanoista ”jap” (tarkoittaa sekoittaa) ja ”chae” (tarkoittaa vihanneksia). Se voidaan tarjoilla joko kuumana tai kylmänä.

Resepti Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

150 g

tofua tai tempehiä

1

porkkana

50 g

sokeriherneitä

kourallinen

lehtikaalia

pala

punakaalia

1

chili viipaloituna

n. 1/2 dl

mungpavunituja

Pinnalle

paahdettuja seesaminsiemeniä

Voit käyttää tofun asemesta halutessasi esim. broileria.
Hyödynnä sesongin kasviksia.

Valmistus

  • Kuivaa tofu tai tempeh ja revi se sopivan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa porkkanasta kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Suikaloi sokeriherneet ja kaalit.
  • Kypsennä nuudeli pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele kylmällä vedellä.
  • Paahda tofupalat kuivalla ja kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää pannuun tilkka öljyä ja kumoa kasvikset pannulle. Pikapaista sekoitellen hetki. Lisää nuudelit ja kastike. Kuumenna ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.