alle 60min
Korea
Annoksia: 2
Mieto
Japchae yksi Korean suosituimmista ruokalajeista ja tarjoillaan usein juhlissa ja erityistilaisuuksissa.
Nimi ”japchae” tulee koreankielisistä sanoista ”jap” (tarkoittaa sekoittaa) ja ”chae” (tarkoittaa vihanneksia). Se voidaan tarjoilla joko kuumana tai kylmänä.
![](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2025/02/ff5-768x1028.webp)
Raaka-aineet
150 g
tofua tai tempehiä
1
porkkana
50 g
sokeriherneitä
kourallinen
lehtikaalia
pala
punakaalia
1
chili viipaloituna
n. 1/2 dl
mungpavunituja
Pinnalle
paahdettuja seesaminsiemeniä
Voit käyttää tofun asemesta halutessasi esim. broileria.
Hyödynnä sesongin kasviksia.
Valmistus
- Kuivaa tofu tai tempeh ja revi se sopivan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa porkkanasta kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Suikaloi sokeriherneet ja kaalit.
- Kypsennä nuudeli pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele kylmällä vedellä.
- Paahda tofupalat kuivalla ja kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää pannuun tilkka öljyä ja kumoa kasvikset pannulle. Pikapaista sekoitellen hetki. Lisää nuudelit ja kastike. Kuumenna ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.