alle 60min
Japani
Annoksia: 4
Mieto
Kyllä, Japanissakin syödään lihapullia, ja paikalliseen palettiin mukautuva makumaailma haetaan lisäämällä taikinaan misolla makean suolainen umami-buustaus. Taikinaan tuleva maito ei ole välttämätön, mutta tuo tarvittavaa kosteutta muuten melko kuivaan jauhelihaan.

Raaka-aineet
400 g
broilerinjauhelihaa
0,5 dl
punaista maitoa
3 rkl
Yutaka Misotahnaa1
valkosipulinkynsi raastettuna
0,5 tl
mustapippuria
0,5 tl
schichimi togarashia
Dippi lihapullille
4 rkl
soijakastiketta
1 rkl
Yutaka miriniä0,5 tl
togarashi maustetta
1
kevätsipuli hienonnettuna
Jos et löydä togarashia voit korvata sen chilihiutaleilla.
Saat reseptistä laktoosittoman korvaamalla maidon laktoosittomalla maitojuomalla.
Valmistus
- Yhdistä kaikki ainekset kulhossa. Sekoita hyvin ja muotoile kostutetuin käsin noin golf-pallon kokoisiksi pyöryköiksi.
- Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 180-asteisessa uunissa kypsiksi, noin 15-20 minuuttia. Voit myös kypsentää pullat airfryerissa.
- Valmista dippikastike. Yhdistä soija, etikka ja mirin. Mausta schichimi togarashilla. Koristele kevätsipulilla.