Japanilaiset lihapullat

alle 60min Japani Annoksia: 4 Mieto

Kyllä, Japanissakin syödään lihapullia, ja paikalliseen palettiin mukautuva makumaailma haetaan lisäämällä taikinaan misolla makean suolainen umami-buustaus. Taikinaan tuleva maito ei ole välttämätön, mutta tuo tarvittavaa kosteutta muuten melko kuivaan jauhelihaan.

Resepti: Sami Rekola&Mikko Takala

Kuva: Tommi Anttonen

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

400 g

broilerinjauhelihaa

0,5 dl

punaista maitoa

1

valkosipulinkynsi raastettuna

0,5 tl

mustapippuria

0,5 tl

schichimi togarashia

Dippi lihapullille

4 rkl

soijakastiketta

0,5 tl

togarashi maustetta

1

kevätsipuli hienonnettuna

Jos et löydä togarashia voit korvata sen chilihiutaleilla.
Saat reseptistä laktoosittoman korvaamalla maidon laktoosittomalla maitojuomalla.

Valmistus

  • Yhdistä kaikki ainekset kulhossa. Sekoita hyvin ja muotoile kostutetuin käsin noin golf-pallon kokoisiksi pyöryköiksi. 
  • Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 180-asteisessa uunissa kypsiksi, noin 15-20 minuuttia. Voit myös kypsentää pullat airfryerissa.
  • Valmista dippikastike. Yhdistä soija, etikka ja mirin. Mausta schichimi togarashilla. Koristele kevätsipulilla.