Maidoton
Kasvis (lakto-ovo)
Laktoositon
alle 60min
Japani
Annoksia: 4-6
Mieto
Okonomiyaki – Japanin herkullinen ja rapea munakas-kaalilettu!
![](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2024/09/JAPANILAINEN-MUNAKASLETTU-OKONOMIYAKI-768x1028.webp)
Raaka-aineet
n. 1 l
varhaiskaalia ohuiksi viipaleiksi silputtuna
2 dl
ruohosipulia hienonnettuna
1 dl
seesaminsiemeniä paahdettuna
4
isoa kananmunaa
1 rkl
vettä
1 tl
suolaa (tai 1 rkl soijakastiketta)
Okonomiyakin päällä voi tarjota katkarapuja, kylmäsavu-tai graavikalaa, paahdettua tofua tai kypsää lihaa.
Ohjeet
- Sekoita kaali, ruohosipuli ja seesaminsiemenet.
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.
- Lisää vesi ja suola (tai soija).
- Kuumenna öljy muurikassa tai pannulla.
- Lisää kuumalle levylle tirisemään pari desiä kaaliseosta. Paista muutama minuutti.
- Kaada päälle munakasmassaa niin, että lettu jää ohueksi.
- Käännä varovasti lastalla ja paista muutama minuutti toiselta puolelta.
- Annoksesta tulee koosta riippuen 4-8 okonomiyakia.
- Tarjoa munakkaiden kanssa majoneesia ja kastiketta.