Japanilainen munakaslettu Okonomiyaki

Maidoton Kasvis (lakto-ovo) Laktoositon
alle 60min Japani Annoksia: 4-6 Mieto

Okonomiyaki – Japanin herkullinen ja rapea munakas-kaalilettu!

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

n. 1 l

varhaiskaalia ohuiksi viipaleiksi silputtuna

2 dl

ruohosipulia hienonnettuna

1 dl

seesaminsiemeniä paahdettuna

4

isoa kananmunaa

1 rkl

vettä

1 tl

suolaa (tai 1 rkl soijakastiketta)

Lisäksi

rypsiöljyä paistamiseen

Okonomiyakin päällä voi tarjota katkarapuja, kylmäsavu-tai graavikalaa, paahdettua tofua tai kypsää lihaa.

Ohjeet

  • Sekoita kaali, ruohosipuli ja seesaminsiemenet.
  • Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.
  • Lisää vesi ja suola (tai soija).
  • Kuumenna öljy muurikassa tai pannulla.
  • Lisää kuumalle levylle tirisemään pari desiä kaaliseosta. Paista muutama minuutti. 
  • Kaada päälle munakasmassaa niin, että lettu jää ohueksi. 
  • Käännä varovasti lastalla ja paista muutama minuutti toiselta puolelta.
  • Annoksesta tulee koosta riippuen 4-8 okonomiyakia.
  • Tarjoa munakkaiden kanssa majoneesia ja kastiketta.