Japanilainen munakas – Tamagoyaki

Maidoton Laktoositon Gluteeniton
alle 30min Japani Annoksia: 2 Mieto

Japanilainen munakas, tamagoyaki, on herkullinen munakasrulla, joka maistuu niin aamiaisella kuin sushien kanssa. Makean ja suolaisen tasapaino sekä pehmeä, kerroksellinen rakenne tekevät tästä klassikosta täydellisen lisän japanilaiseen ruokapöytään. Kokeile kotona ja tuo pala Japania lautasellesi!

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

 4

munaa

4 rkl

dashi-, kana- tai kasvislientä

2 rkl

sokeria

1 tl

suolaa

Paistamiseen

 2 rkl 

rypsiöljyä

Täyte

200 g

graavilohiviipaleita

n. 1, 5 dl

sinimailasen ituja

Kokeile vegeversioon porkkalaa (=porkkanalohi) tai muita marinoituja kasvisviipaleita.

Ohjeet

  • Vatkaa munien rakenne rikki. Mausta dashi tai kasvisliemi sokerilla ja suolalla. Yhdistä hieman jäähtynyt seos munien kanssa.
  • Paista ohut munakas keskilämmöllä, pinnoitetulla paistinpannulla, jonka halkaisija on noin 27 senttiä. Annoksesta tulee kaksi pannullista munakasta.
  • Mausta majoneesi misotahnalla. Siirrä hiukan jäähtynyt munakas leivinpaperin päälle. Laita norilevy munakkaan päälle. Sivele puolet majoneesista norin päälle. Laita seuraavaksi lohiviipaleet ja idut. Kääri munakas rullalle ja leikkaa vinottain kahtia. Toista samoin toinen munakas.