Tässä mainio aasialainen blinipöytä, jossa jokainen valitsee letulle itselleen mieluisat täytteet. Manio illanistujaisateria, jota on kiva tehdä porukalla. Jokaiselle riittää pilkottavaa. Tämä ei jätä ketään kylmäksi ja maistuu myös lihansyöjille.
Raaka-aineet
Soijamarinoidut kurkut
1
kurkku
4 rkl
sokeria
3 rkl
soijaa
2 tl
sitruunamehua
1 rkl
inkivääriä raastettuna
3 rkl
vettä
Soija-wasabikastike
1½
limen mehu
2 tl
Yutaka wasabitahnaa
3 rkl
soijakastiketta
2 rkl
seesamiöljyä
1½ rkl
siirappia, hunajaa tai fariinisokeria
Lisäksi
chilimajoneesia
tuoretta chiliä viipaloituna
n. 1 dl
paahdettuja seesaminsiemeniäkevätsipulia pilkottuna
korianterisilppua
Pankoleivitetty tofu
n. 900 g
maustamatonta tofua (3 pkt)
vehnäjauhoja
paksua kaurajuomaa (kahviin tarkoitetut sopivat hyvin)
Voit korvata yhden tofupaketin munakoisolla. Jos et halua vegeversiota voit käyttää tofun tilalla/lisäksi jättikatkarapuja.
Ohjeet
Lettutaikina:
Paahda seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla lastalla pyöritellen, kunnes ne ruskistuvat. Hienonna kevätsipuli. Sekoita lettutaikina ainekset vispilällä sekaisin ja jätä turpoamaan huoneenlämpöön n. puoleksi tunniksi tai tee jo edellisenä päivänä jääkaappiin. Paista lettutaikinasta isoja tai pienempikokoisia lettuja rypsiöljyssä tai ei-paahdetussa seesamöljyssä. Pienempikokoiset letut on helpompi syödä käsin.
Soijamarinoidut kurkut:
- Siivuta kurkku ohueksi. Sekoita marinadin kanssa ja jätä tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi – mieluiten pariksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin.
Pikkelöity kaali:
- Hienonna kaali ohueksi terävällä veitsellä tai helpommin mandolinilla. Sekoita pikkelöintiainekset kaaliraasteen joukkoon. Jätä tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi – mieluiten pariksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin.
Soija-wasabikastike:
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
Pankoleivitetty tofu
- Pistä tofu kuivamaan. Paloittele tofu tikuiksi. Laita palaset parin talouspaperipalasen väliin kuivamaan. Laita jotakin painoksi päälle, jotta tofusta saa ylimääräisen kosteuden pois.
Leivitä tofu. Ota kolme astiaa esiin. Kaada ensimmäiselle vehnäjauhoja, toiselle kaurajuomaa ja kolmannelle sekoitus pankosta ja seesaminsiemenistä. Mikäli joku näistä hupenee leivityksen aikana, niin lisää sitä lisää. Kierittele kukin tofupala ensin kauttaaltaan vehnäjauhoissa, dippaa sitten kaurajuomaan ja kierittele lopuksi panko-seesamseoksessa.
Friteeraa tofut. Mittaa teräksisen/valurautaisen kattilan pohjalle n. 2 cm rypsiöljyä. Kuumenna öljy. Kokeile tofupalasella, koska öljy on valmista. Kun tofu alkaa öljyyn koskiessa sihistä, öljy on tarpeeksi kuumaa. Friteeraa tofupalasia öljyssä n. 30 sekuntia per puoli ja käännä. Paista vielä toiselta puolelta n. 30 sek. Nosta talouspaperin päälle kuivumaan, jotta ylimääräinen öljy imeytyy siihen. - Tarjoile lämpimänä
Kokoa lettujen väliin kaikkia tarjolla olevia täytteitä ja nauti