Japanihenkiset täytetyt suolaiset letut

Kananmunaton Maidoton Kasvis (lakto-ovo) Vegaaninen Laktoositon
yli 60min Japani Annoksia: 6 Medium

Tässä mainio aasialainen blinipöytä, jossa jokainen valitsee letulle itselleen mieluisat täytteet. Manio illanistujaisateria, jota on kiva tehdä porukalla. Jokaiselle riittää pilkottavaa. Tämä ei jätä ketään kylmäksi ja maistuu myös lihansyöjille.

Resepti ja kuvat: Viimeistämurua myöten

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

Lettutaikina

1,3 l

vettä

8 dl

vehnäjauhoja

1 tl

kurkumaa

½ dl

seesaminsiemeniä

Soijamarinoidut kurkut

1

kurkku

4 rkl

sokeria

3 rkl

soijaa

2 tl

sitruunamehua

1 rkl

inkivääriä raastettuna

3 rkl

vettä

Pikkelöity kaali

n. 1/4 osa

punakaalia

4 rkl

sokeria

5 rkl

vettä

Soija-wasabikastike

limen mehu

2 tl

Yutaka wasabitahnaa

3 rkl

soijakastiketta

2 rkl

seesamiöljyä

1½ rkl

siirappia, hunajaa tai fariinisokeria

Lisäksi

chilimajoneesia

tuoretta chiliä viipaloituna

kevätsipulia pilkottuna

korianterisilppua

Pankoleivitetty tofu

n. 900 g

maustamatonta tofua (3 pkt)

vehnäjauhoja

paksua kaurajuomaa (kahviin tarkoitetut sopivat hyvin)

Voit korvata yhden tofupaketin munakoisolla. Jos et halua vegeversiota voit käyttää tofun tilalla/lisäksi jättikatkarapuja.

Ohjeet

Lettutaikina:


  • Paahda seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla lastalla pyöritellen, kunnes ne ruskistuvat. Hienonna kevätsipuli. Sekoita lettutaikina ainekset vispilällä sekaisin ja jätä turpoamaan huoneenlämpöön n. puoleksi tunniksi tai tee jo edellisenä päivänä jääkaappiin. Paista lettutaikinasta isoja tai pienempikokoisia lettuja rypsiöljyssä tai ei-paahdetussa seesamöljyssä. Pienempikokoiset letut on helpompi syödä käsin.

Soijamarinoidut kurkut:

  • Siivuta kurkku ohueksi. Sekoita marinadin kanssa ja jätä tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi – mieluiten pariksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin.

Pikkelöity kaali:

  • Hienonna kaali ohueksi terävällä veitsellä tai helpommin mandolinilla. Sekoita pikkelöintiainekset kaaliraasteen joukkoon. Jätä tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi – mieluiten pariksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin.

Soija-wasabikastike:

  • Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

Pankoleivitetty tofu

  • Pistä tofu kuivamaan. Paloittele tofu tikuiksi. Laita palaset parin talouspaperipalasen väliin kuivamaan. Laita jotakin painoksi päälle, jotta tofusta saa ylimääräisen kosteuden pois.

    Leivitä tofu. Ota kolme astiaa esiin. Kaada ensimmäiselle vehnäjauhoja, toiselle kaurajuomaa ja kolmannelle sekoitus pankosta ja seesaminsiemenistä. Mikäli joku näistä hupenee leivityksen aikana, niin lisää sitä lisää. Kierittele kukin tofupala ensin kauttaaltaan vehnäjauhoissa, dippaa sitten kaurajuomaan ja kierittele lopuksi panko-seesamseoksessa.

    Friteeraa tofut. Mittaa teräksisen/valurautaisen kattilan pohjalle n. 2 cm rypsiöljyä. Kuumenna öljy. Kokeile tofupalasella, koska öljy on valmista. Kun tofu alkaa öljyyn koskiessa sihistä, öljy on tarpeeksi kuumaa. Friteeraa tofupalasia öljyssä n. 30 sekuntia per puoli ja käännä. Paista vielä toiselta puolelta n. 30 sek. Nosta talouspaperin päälle kuivumaan, jotta ylimääräinen öljy imeytyy siihen.
  • Tarjoile lämpimänä
    Kokoa lettujen väliin kaikkia tarjolla olevia täytteitä ja nauti

Spice Up! Paahdettu valkosipuli & chili öljyssä 100g

Kevään uutuustuote – Rapea Chiliöljy

Tuemme vastuullista palmuöljyn tuotantoa

Toimme kookosmaidon Suomeen, lue mistä kaikki alkoi