Jäädytetty limejuustokakku

Kasvis (lakto-ovo) Soijaton
yli 60min Eurooppa Annoksia: 8-10

Tämä raikas jäädytetty limejuustokakku yhdistää täydellisesti kirpeän limen ja makean täyteläisyyden. Helppo valmistaa etukäteen, tämä kakku on ihanteellinen virkistävä jälkiruoka juhliin tai kuumiin kesäpäiviin.

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sanna Peurakoski

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

n. 200 g

täytekeksejä esim. Domino

50 g

voita sulatettuna

200 g

maustamatonta tuorejuustoa

250 g

maitorahkaa

½ rkl

vaniljasokeria

2,5 dl

tomusokeria

1 dl

limetinmehua

1

limetin raastettu kuori

5

liivatelehteä

Voit käyttää kakkuun myös Mackays Sitruunatahnaa eli lemon curdia. Voit valmistaa kakun hyvissä ajoin etukäteen pakastimeen.

Ohjeet

  • Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. 
  • Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka, kookoskerma, limettitahna, limetin raastettu kuori, vanilja- ja tomusokeri.
  • Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Puristele liivatteet kuiviksi ja liuota ne kiehuvan kuumaan limetin mehuun.
  • Kaada liivateseos täytteen joukkoon reippaasti sekoittaen.
  • Kaada seos keksipohjan päälle ja nosta pakastimeen vähintään 2-3 tunniksi.
  • Irrota kakku vuoasta ja levitä pinnalle limettitahna ja tarjoa hiukan kohmeisena.