Kasvis (lakto-ovo)
Soijaton
yli 60min
Eurooppa
Annoksia: 8-10
Tämä raikas jäädytetty limejuustokakku yhdistää täydellisesti kirpeän limen ja makean täyteläisyyden. Helppo valmistaa etukäteen, tämä kakku on ihanteellinen virkistävä jälkiruoka juhliin tai kuumiin kesäpäiviin.
![](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2024/09/ja¦ea¦edytetty_limejuustokakku-768x1028.webp)
Raaka-aineet
n. 200 g
täytekeksejä esim. Domino
50 g
voita sulatettuna
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
250 g
maitorahkaa
½ rkl
vaniljasokeria
2,5 dl
tomusokeria
1 dl
limetinmehua
1
limetin raastettu kuori
5
liivatelehteä
Pinnalle
Voit käyttää kakkuun myös Mackays Sitruunatahnaa eli lemon curdia. Voit valmistaa kakun hyvissä ajoin etukäteen pakastimeen.
Ohjeet
- Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
- Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka, kookoskerma, limettitahna, limetin raastettu kuori, vanilja- ja tomusokeri.
- Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Puristele liivatteet kuiviksi ja liuota ne kiehuvan kuumaan limetin mehuun.
- Kaada liivateseos täytteen joukkoon reippaasti sekoittaen.
- Kaada seos keksipohjan päälle ja nosta pakastimeen vähintään 2-3 tunniksi.
- Irrota kakku vuoasta ja levitä pinnalle limettitahna ja tarjoa hiukan kohmeisena.