Gluteeniton
Kananmunaton
Kasvis (lakto-ovo)
Soijaton
alle 60min
Eurooppa
Annoksia: 6
Raparperikiisseli on kevään ykkösherkku, kokeile kumpi on sinun suosikkisi kiisselin kanssa kookos- vai inkiväärivaahto.
Raaka-aineet
1 l
vettä
6 dl
raparperia paloiteltuna
1,5 dl
sokeria
ripaus
suolaa
1 tl
kanelia
7 rkl
perunajauhoja
1,5 dl
vettä
2 rkl
sitruunan mehua
Inkiväärivaahto
2 dl
turkkilaista jogurttia
2 dl
kuohukermaa tai kookoskermaa vaahdotettuna
¾ dl
fariinisokeria
Nämä vaahdot maistuvat myös uuniomenoiden tai hapokkaan marjapiirakan kera.
Ohjeet
- Mittaa kattilaan vesi, raparperit, sokeri, suola, inkivääri ja kaneli.
- Sekoita perunajauhot puoleentoista desilitraan vettä sekä sitruunan mehuun.
- Kaada seos kiisseliin ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, kiehauta vielä sekoittaen.
- Vatkaa jääkaappikylmä kookoskerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.
- Tarjoa kiisseli kookosvaahdon kanssa.
- Myös inkiväärivaahto maistuu kiisselin kanssa:
- Sekoita kaikki vaahdon ainekset keskenään ja tarjoa kiisselin kanssa.