Inkivääri-raparperikiisseli

Gluteeniton Kananmunaton Kasvis (lakto-ovo) Soijaton
alle 60min Eurooppa Annoksia: 6

Raparperikiisseli on kevään ykkösherkku, kokeile kumpi on sinun suosikkisi kiisselin kanssa kookos- vai inkiväärivaahto.

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

1 l

vettä

6 dl

raparperia paloiteltuna

1,5 dl

sokeria

ripaus

suolaa

1 tl

kanelia

7 rkl

perunajauhoja

1,5 dl

vettä

2 rkl

sitruunan mehua

Lisäksi

2 tl

vaniljasokeria

Inkiväärivaahto

2 dl

turkkilaista jogurttia

2 dl

kuohukermaa tai kookoskermaa vaahdotettuna

¾ dl

fariinisokeria

Nämä vaahdot maistuvat myös uuniomenoiden tai hapokkaan marjapiirakan kera.

Ohjeet

  • Mittaa kattilaan vesi, raparperit, sokeri, suola, inkivääri ja kaneli.
  • Sekoita perunajauhot puoleentoista desilitraan vettä sekä sitruunan mehuun.
  • Kaada seos kiisseliin ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, kiehauta vielä sekoittaen.
  • Vatkaa jääkaappikylmä kookoskerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.
  • Tarjoa kiisseli kookosvaahdon kanssa.
  • Myös inkiväärivaahto maistuu kiisselin kanssa:
  • Sekoita kaikki vaahdon ainekset keskenään ja tarjoa kiisselin kanssa.