Helppo nuudelisalaatti Satay-tofulla

alle 30min Thaimaa Annoksia: 2 Medium

Kokeile raikasta ja nopeaa kasvisruokaa – tämä sataykastikkeella maustettu nuudelisalaatti maistuu niin arkena kuin eväänäkin.

Tämä sesongin helppo uudelisalaatti on toteutettu yhteistyössä Satokausikalenterin ja Jalotofun kanssa.

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

1 pkt

Jalotofu paahtopala maustettu  (250 g)

1 rkl

öljyä

250 g

vihreää parsaa

6

retiisiä

250 g

piel de sapo -melonia (tai hunajamelonia)

2 rkl

soijakastiketta

1

lime

1/2 ruukkua

tuoretta korianteria

seesaminsiemeniä

tuoretta chili

Nuudelisalaatti säilyy hyvin jääkaapissa pari päivää.

Valmistus

  • Paista Paahtopaloja öljyssä pannulla, kunnes ne kuumenevat. Sekoita joukkoon sataykastike ja paista vielä muutama minuutti. Anna jäähtyä.
  • Napsaise parsoista puiseva tyvi irti ja leikkaa parsat suupaloiksi. Kuumenna kattilassa vettä kiehuvaksi ja laita nuudelit sekä parsat kiehumaan. Keitä 3-4 minuuttia, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa. Anna jäähtyä.
  • Lohko retiisit. Leikkaa melonista kuori ja poista siemenet. Leikkaa meloni suupaloiksi.
    Sekoita nuudelit, parsat, satay-tofu, retiisit ja melonit keskenään. Mausta nuudelisalaatti soijakastikkeella ja limen mehulla. Hienonna korianteri ja sekoita joukkoon. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja viimeistele tuoreella hienonnetulla chilillä.