alle 30min
Thaimaa
Annoksia: 2
Medium
Kokeile raikasta ja nopeaa kasvisruokaa – tämä sataykastikkeella maustettu nuudelisalaatti maistuu niin arkena kuin eväänäkin.

Raaka-aineet
1 pkt
Jalotofu paahtopala maustettu (250 g)
1 rkl
öljyä
1 ps (100 g)
Spice Up! Sataykastiketta250 g
vihreää parsaa
2 levyä (100 g)
Spice Up! Täysjyvänuudelia6
retiisiä
250 g
piel de sapo -melonia (tai hunajamelonia)
2 rkl
soijakastiketta
1
lime
1/2 ruukkua
tuoretta korianteria
seesaminsiemeniä
tuoretta chili
Nuudelisalaatti säilyy hyvin jääkaapissa pari päivää.
Valmistus
- Paista Paahtopaloja öljyssä pannulla, kunnes ne kuumenevat. Sekoita joukkoon sataykastike ja paista vielä muutama minuutti. Anna jäähtyä.
- Napsaise parsoista puiseva tyvi irti ja leikkaa parsat suupaloiksi. Kuumenna kattilassa vettä kiehuvaksi ja laita nuudelit sekä parsat kiehumaan. Keitä 3-4 minuuttia, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa. Anna jäähtyä.
- Lohko retiisit. Leikkaa melonista kuori ja poista siemenet. Leikkaa meloni suupaloiksi.
Sekoita nuudelit, parsat, satay-tofu, retiisit ja melonit keskenään. Mausta nuudelisalaatti soijakastikkeella ja limen mehulla. Hienonna korianteri ja sekoita joukkoon. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja viimeistele tuoreella hienonnetulla chilillä.