Grillattu Misolohi vihreillä kasviksilla

alle 60min Japani Annoksia: 4 Mieto

Koko perheen ikisuosikki, hellävaraisesti marinoitu lohi yhdistyy grillattuihin broccoliineihin ja paksoihin, ja lopputuloksen kruunaa aromikas sushi-inkivääri.

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

raaka-aineet

Kala

n. 800 g

lohifileetä

Marinadi

2 rkl

oliiviöljyä

2 rkl

soijakastiketta

2 tl

hunajaa

Lisäksi

200 g

broccoliinia eli varsiparsakaalia

1

paksoi halkaistuna

Tarjolle: Yukata sushi-inkivääriä

Ohjeet

  • Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita lohifilee vuokaan ja kaada marinadi päälle, anna sen maustua vähintään puoli tuntia. Valuta ylimääräinen marinadi kalasta ja grillaa sitä joko grillissä tai uunissa grillivastusten alla, kunnes kala on juuri ja juuri kypsää. Grillaa kasvikset ja sivele niihin myös misomarinadia.
  • Tarjoa kalan kanssa sushi-inkivääriä.