Gluteeniton Runebergin kakku

Laktoositon Soijaton Gluteeniton Kasvis (lakto-ovo)
yli 60min Eurooppa Annoksia: 10

Ah tämä itseleivottu Runebergin kakku on niin herkullinen ja kaiken lisäksi vielä gluteeniton.

Resepti Anni Annin Uunissa

Kuva Anni Annin Uunissa

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

150 g

voita

100 g

mantelimassaa

2 tl

jauhettua kardemummaa

1 tl

piparkakkumaustetta

2 dl

sokeria

1 tl

vaniljasokeria

3

kananmunaa

2,5 dl

gluteenitonta jauhoseosta

0,5 dl

gluteenittomia korppujauhoja

Lisäksi

3 rkl

tomusokeria

100 g

ranskankermaa

Kakku on parasta seuraavana päivänä!

Paista kakkua vain 20 minuuttia, niin saat tahmeaa Runebergin mutakakkua!

Halutessasi voit kostuttaa kakkua vesi-sokeriliemellä, johon voi laittaa mausteeksi oman maun mukaan punssia, rommia tai arrakkia.

Valitse laktoositon voi ja ranskankerma saadaksesi reseptistä laktoosittoman.

Ohjeet

  • Vuoraa halkaisijaltaan noin 22-24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat.
  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  • Sulata voi ja jätä jäähtymään.
  • Revi mantelimassa kulhoon ja mittaa päälle sokerit sekä kardemumma ja piparimauste.
  • Aloita vatkaamaan sähkövatkaimella ja lisää yksi kananmuna kerrallaan sekaan. Vatkaa kunnes kaikki aineet ovat sekaisin ja seos on vaahtoutunut kunnolla.
  • Lisää jauhot ja sula voi käännellen taikinaan ja kaada taikina vuokaan.
  • Paista kakkua uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
  • Jätä kakku jäähtymään vuokaan ja nosta sitten tarjolle.
  • HUOM! Jos teet vehnäjauhoilla ja tavallisilla korppujauhoilla on suhteet samat.
  • Sihtaa kakun päälle reilusti tomusokeria.
  • Vatkaa ranskankerma kuohkeaksi. Lisää sen sekaan 1-2 rkl hilloa ja nostele kerma kakun keskelle.
  • Lisää vielä hilloa kerman päälle ja tarjoa lisää pöydässä. Nauti!