Laktoositon
Soijaton
Gluteeniton
Kasvis (lakto-ovo)
yli 60min
Eurooppa
Annoksia: 10
Ah tämä itseleivottu Runebergin kakku on niin herkullinen ja kaiken lisäksi vielä gluteeniton.
![](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2025/01/runebergkakku-scaled.webp)
Raaka-aineet
150 g
voita
100 g
mantelimassaa
2 tl
jauhettua kardemummaa
1 tl
piparkakkumaustetta
2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
3
kananmunaa
2,5 dl
gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl
gluteenittomia korppujauhoja
Kakku on parasta seuraavana päivänä!
Paista kakkua vain 20 minuuttia, niin saat tahmeaa Runebergin mutakakkua!
Halutessasi voit kostuttaa kakkua vesi-sokeriliemellä, johon voi laittaa mausteeksi oman maun mukaan punssia, rommia tai arrakkia.
Valitse laktoositon voi ja ranskankerma saadaksesi reseptistä laktoosittoman.
Ohjeet
- Vuoraa halkaisijaltaan noin 22-24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Sulata voi ja jätä jäähtymään.
- Revi mantelimassa kulhoon ja mittaa päälle sokerit sekä kardemumma ja piparimauste.
- Aloita vatkaamaan sähkövatkaimella ja lisää yksi kananmuna kerrallaan sekaan. Vatkaa kunnes kaikki aineet ovat sekaisin ja seos on vaahtoutunut kunnolla.
- Lisää jauhot ja sula voi käännellen taikinaan ja kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
- Jätä kakku jäähtymään vuokaan ja nosta sitten tarjolle.
- HUOM! Jos teet vehnäjauhoilla ja tavallisilla korppujauhoilla on suhteet samat.
- Sihtaa kakun päälle reilusti tomusokeria.
- Vatkaa ranskankerma kuohkeaksi. Lisää sen sekaan 1-2 rkl hilloa ja nostele kerma kakun keskelle.
- Lisää vielä hilloa kerman päälle ja tarjoa lisää pöydässä. Nauti!