Dal Makhani – kermaiset pavut

alle 60min Intia Annoksia: 4 Mieto

Intian keittiön klassikko Dal Makhani on täyteläinen ja kermaisen pehmeä papupata. Tämä intialainen lohtupata on ravitseva kasvisruoka, joka sopii täydellisesti basmatiriisin tai lämpimän naan-leivän kanssa nautittavaksi.

Resepti Sonja Blåberg

Kuva Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

230 g

mustia kypsiä papuja

2 rkl

öljyä

1 tl

jeeraa eli juustokuminaa

1

sipuli pilkottuna

1 tl

korianterijauhetta

100g

pilkottua tomaattia

70 g

tomaattipyreetä

150 g

kypsiä kidneypapuja

1 tlk (165 ml)

Spice Up kookoskermaa

1 tl

sokeria

Garam Masalaa

Voit tehdä samalla ohjeella linssipadan.

Ohjeet

  • Kuumenna pannulla öljyssä jeeraa ja currytahnaa. Lisää pannuun sipuli, korianterijauhe ja paista muutama minuutin ajan. Lisää pilkottu tomaatti ja tomaattipyree. Sekoita joukkoon valutetut pavut. Murskaa esim. kauhalla papujen rakennetta rikki niin saat kastikkeesta sakeamman. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta. Sekoita joukkoon kookoskerma ja sokeri. Mausta vielä halutessasi ripauksella Garam Masala mausteseosta.
  • Tarjoa papujen kanssa basmatiriisiä ja mangochutneytä.