alle 60min
Intia
Annoksia: 4
Mieto
Intian keittiön klassikko Dal Makhani on täyteläinen ja kermaisen pehmeä papupata. Tämä intialainen lohtupata on ravitseva kasvisruoka, joka sopii täydellisesti basmatiriisin tai lämpimän naan-leivän kanssa nautittavaksi.
![](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2024/07/DalMakhani.webp)
Raaka-aineet
230 g
mustia kypsiä papuja
2 rkl
öljyä
1 tl
jeeraa eli juustokuminaa
1
sipuli pilkottuna
1 tl
korianterijauhetta
100g
pilkottua tomaattia
70 g
tomaattipyreetä
150 g
kypsiä kidneypapuja
1 tlk (165 ml)
Spice Up kookoskermaa1 tl
sokeria
Garam Masalaa
Voit tehdä samalla ohjeella linssipadan.
Ohjeet
- Kuumenna pannulla öljyssä jeeraa ja currytahnaa. Lisää pannuun sipuli, korianterijauhe ja paista muutama minuutin ajan. Lisää pilkottu tomaatti ja tomaattipyree. Sekoita joukkoon valutetut pavut. Murskaa esim. kauhalla papujen rakennetta rikki niin saat kastikkeesta sakeamman. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta. Sekoita joukkoon kookoskerma ja sokeri. Mausta vielä halutessasi ripauksella Garam Masala mausteseosta.
- Tarjoa papujen kanssa basmatiriisiä ja mangochutneytä.