Butter chicken

Kananmunaton Soijaton Gluteeniton
alle 60min Intia Annoksia: 4 Mieto

Butter Chicken eli voikana on yksi Intian keittiön tunnetuimmista klassikoista. Currytahnan täyteläiset mausteet, inkivääri ja valkosipuli, luovat makuyhdistelmän, joka hurmaa niin arjessa kuin juhlassa. Tarjoile naanleivän tai basmatiriisin kera ja nauti aidosta intialaisesta makumaailmasta.

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

3 rkl

voita

400 g

broilerinfileetä tai vastaavaa kasviproteiinia

2-3 rkl

mantelijauhoja

n. 250 g

paseerattua tomaattia

1 rkl

hunajaa

2 dl

paksua ruoanvalmistusjogurttia

1 rkl

sitruunamehua

Koristeeksi

3 rkl

mantelilastuja paahdettuna

2 dl

tuoretta korianteria hienonnettuna

muutama

punasipuliviipale

Jos haluat annoksesta vegaanisen valmista annos vegeproteiinista ja vegeruoanvalmistusjogurtista. Jätä voi kokonaan laittamatta.

Ohjeet

  • Kuumenna 1 rkl voita pannulla. Lisää pannuun broileripalat, valkosipuli-, inkivääri- ja tandooritahna. Kypsennä sekoitellen muutaman minuutin ajan. Ripottele mantelijauhot broilerien päälle ja sekoittele vielä hetken ajan.
  • Kaada pannuun paseerattu tomaatti ja hunaja. Hauduta noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon loppu voi, jogurtti ja kookoskerma. Hauduta vielä muutama minuutti ja mausta vielä lopuksi sitruunamehulla. Tarkista maku.
  • Ripottele ennen tarjolle viemistä pinnalle korianteri ja mantelilastut. Tarjoa naanleivän tai basmatiriisin kanssa.