Kananmunaton
Soijaton
Gluteeniton
alle 60min
Intia
Annoksia: 4
Mieto
Butter Chicken eli voikana on yksi Intian keittiön tunnetuimmista klassikoista. Currytahnan täyteläiset mausteet, inkivääri ja valkosipuli, luovat makuyhdistelmän, joka hurmaa niin arjessa kuin juhlassa. Tarjoile naanleivän tai basmatiriisin kera ja nauti aidosta intialaisesta makumaailmasta.
Raaka-aineet
3 rkl
voita
400 g
broilerinfileetä tai vastaavaa kasviproteiinia
2-3 rkl
mantelijauhoja
n. 250 g
paseerattua tomaattia
1 rkl
hunajaa
2 dl
paksua ruoanvalmistusjogurttia
1 rkl
sitruunamehua
Koristeeksi
3 rkl
mantelilastuja paahdettuna
2 dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
muutama
punasipuliviipale
Jos haluat annoksesta vegaanisen valmista annos vegeproteiinista ja vegeruoanvalmistusjogurtista. Jätä voi kokonaan laittamatta.
Ohjeet
- Kuumenna 1 rkl voita pannulla. Lisää pannuun broileripalat, valkosipuli-, inkivääri- ja tandooritahna. Kypsennä sekoitellen muutaman minuutin ajan. Ripottele mantelijauhot broilerien päälle ja sekoittele vielä hetken ajan.
- Kaada pannuun paseerattu tomaatti ja hunaja. Hauduta noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon loppu voi, jogurtti ja kookoskerma. Hauduta vielä muutama minuutti ja mausta vielä lopuksi sitruunamehulla. Tarkista maku.
- Ripottele ennen tarjolle viemistä pinnalle korianteri ja mantelilastut. Tarjoa naanleivän tai basmatiriisin kanssa.