yli 60min
Korea
Annoksia: 4
Medium
Korealaiset, yleensä tymäkässä marinadissa uineet bulgogi-lihasuikaleet nautitaan perinteisesti riisin kanssa, mutta mikä estää kokeilemasta niitä hampurilaisten täytteenä mausteisen majon ja pikkelikurkkujen kera?

Raaka-aineet
500 g
naudan ulkofileetä 2-3 mm:n viipaleina
1
sipuli
1
pieni porkkana
2 rkl
seesamiöljyä
kevätsipulia
8 pientä
hampurilaissämpylää
Valmista kasvisversio isoista portobellosienten lakeista.
Valmistus
- Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi sipuli ja porkkana. Sekoita liha, vihannekset, seesamiöljy, sokeri ja valkosipuli bulgogikastikkeen joukkoon. Anna maustua tunnin verran.
- Lihan maustuessa sekoita majoneesin ainekset pienessä kulhossa ja valmista sitten pikkelikurkut.
- Leikkaa kurkut viipaleiksi ja mausta suolalla. Anna tekeytyä puoli tuntia ja valuta ylimääräinen neste pois. Lisää loput ainekset ja sekoita huolellisesti.
- Nosta lihat marinadista ja paista kuumalla pannulla kahdessa tai kolmessa erässä molemmin puolin pari minuuttia. Pidä lihat lämpimänä 100-asteisessa uunissa.
- Paahda sämpylät molemmin puolin ja sivele leikkauspinnat gochujang-majoneesilla. Nosta päälle mehevä annos lihaa pannulle levinneiden nesteiden kera. Viimeistele ohueksi leikatulla kevätsipulilla ja kurkuilla.