Bulgogi sliders

yli 60min Korea Annoksia: 4 Medium

Korealaiset, yleensä tymäkässä marinadissa uineet bulgogi-lihasuikaleet nautitaan perinteisesti riisin kanssa, mutta mikä estää kokeilemasta niitä hampurilaisten täytteenä mausteisen majon ja pikkelikurkkujen kera?

Resepti Sami Rekola ja Mikko Takala

Kuva Tommi Anttonen

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

500 g

naudan ulkofileetä 2-3 mm:n viipaleina

1

sipuli

1

pieni porkkana

2 rkl

seesamiöljyä

kevätsipulia

8 pientä

hampurilaissämpylää

Korealaiset pikkelikurkut

puolikas

kurkku

1 tl

suolaa

1 rkl

sokeria

Valmista kasvisversio isoista portobellosienten lakeista.

Valmistus

  • Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi sipuli ja porkkana. Sekoita liha, vihannekset, seesamiöljy, sokeri ja valkosipuli bulgogikastikkeen joukkoon. Anna maustua tunnin verran.
  • Lihan maustuessa sekoita majoneesin ainekset pienessä kulhossa ja valmista sitten pikkelikurkut.
  • Leikkaa kurkut viipaleiksi ja mausta suolalla. Anna tekeytyä puoli tuntia ja valuta ylimääräinen neste pois. Lisää loput ainekset ja sekoita huolellisesti.
  • Nosta lihat marinadista ja paista kuumalla pannulla kahdessa tai kolmessa erässä molemmin puolin pari minuuttia. Pidä lihat lämpimänä 100-asteisessa uunissa.  
  • Paahda sämpylät molemmin puolin ja sivele leikkauspinnat gochujang-majoneesilla. Nosta päälle mehevä annos lihaa pannulle levinneiden nesteiden kera. Viimeistele ohueksi leikatulla kevätsipulilla ja kurkuilla.