Maidoton
Laktoositon
yli 60min
Korea
Medium
Bibimbap on korealainen kulhoruoka täynnä korean makuja. Annos sekoitetaan puikoilla ja maustetaan korealaisella chilitahnalla eli gochujangilla.
![](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2024/09/bibimbap-768x1028.webp)
Raaka-aineet
200 g
jauhelihaa, (kasvis, kana, possu tai nauta)
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
sipuli hienonnettuna
4 dl
keitettyä riisiä
100 g
Sempio Kimchiä100 g
pinaattia seesamiöljyssä paistettuna
retikkaa suikaloituna
1 dl
pavunituja
seesamiöljyä
Pinnalle
seesaminsiemeniä
4
munaa, löysäksi keitettynä
Kokeile eri satokauden kasviksia bibimbappiin, esim. porkkana, kesäkurpitsa ja erilaiset sienet sopivat mainiosti.
Ohjeet
- Paista jauheliha, sipuli ja valkosipuli pannulla ruskeaksi, mausta bulgogikastikkeella.
- Paista pinaatti seesamiöljyssä (n. 1 rkl seesamiöljyä).
- Kokoa bibimbap lämmönkestävään kuumennettuun tarjoiluastiaan, joko yhteen isoon tai jokaiselle omaan annoskulhoon.
- Lorauta kulhon pohjalle seesamiöljyä ja laita pohjalle riisi.
- Asettele muut ainekset kauniisti riisin päälle jokainen omaan osioon.
- Ripottele pinnalle vielä seesaminsiemeniä ja munat.
- Kuumenna uunissa niin että kaikki ainekset ovat lämmenneet, n. 15 minuuttia.
- Voit myös rikkoa pinnalle raa’an munan ja nostaa kulhon hetkeksi uuniin.
- Lusikoi mausteeksi vielä gochujang korealaista chilitahnaa.
- Bibimbap kuuluu sekoittaa puikoilla pöydässä.