Bibimbap

Maidoton Laktoositon
yli 60min Korea Medium

Bibimbap on korealainen kulhoruoka täynnä korean makuja. Annos sekoitetaan puikoilla ja maustetaan korealaisella chilitahnalla eli gochujangilla.

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

200 g

jauhelihaa, (kasvis, kana, possu tai nauta)

2

valkosipulinkynttä hienonnettuna

1

sipuli hienonnettuna

4 dl

keitettyä riisiä

100 g

pinaattia seesamiöljyssä paistettuna

retikkaa suikaloituna

1 dl

pavunituja

seesamiöljyä

Pinnalle

seesaminsiemeniä

4

munaa, löysäksi keitettynä

Kokeile eri satokauden kasviksia bibimbappiin, esim. porkkana, kesäkurpitsa ja erilaiset sienet sopivat mainiosti.

Ohjeet

  • Paista jauheliha, sipuli ja valkosipuli pannulla ruskeaksi, mausta bulgogikastikkeella. 
  • Paista pinaatti seesamiöljyssä (n. 1 rkl seesamiöljyä).
  • Kokoa bibimbap lämmönkestävään kuumennettuun tarjoiluastiaan, joko  yhteen isoon tai jokaiselle omaan annoskulhoon. 
  •  Lorauta kulhon pohjalle seesamiöljyä ja laita pohjalle riisi.
  • Asettele muut ainekset kauniisti riisin päälle jokainen omaan osioon.
  • Ripottele pinnalle vielä seesaminsiemeniä ja munat. 
  • Kuumenna uunissa niin että kaikki ainekset ovat lämmenneet, n. 15 minuuttia. 
  • Voit myös rikkoa pinnalle raa’an munan ja nostaa kulhon hetkeksi uuniin.
  • Lusikoi mausteeksi vielä gochujang korealaista chilitahnaa.  
  • Bibimbap kuuluu sekoittaa puikoilla pöydässä.