Kiina
Annoksia: 3-4
Medium
Helppo pikaresepti. Sobanuudelit keitetään ja pyöräytetään herkullisessa Bang Bang kastikkeessa, joka saa potkua szechuan pippureista. Annos tarjoillaan marinoitujen kurkkujen kanssa.
![](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2024/08/BAngbangnuudelit-768x1028.webp)
Raaka-aineet
Kastike
4 rkl
maapähkinävoita tai tahinia
3 rkl
soijaa
½ – 1 tl
szechuan pippureita
1 tl
sitruunan mehua
Szechuan pippureita löydät aasiakaupoista.
Ohjeet
- Aloita marinoimalla kurkut. Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi ja viipaleet suikaleiksi.
- Sekoita kurkkuihin gochujang, sokeri sekä riisiviinietikka. Laita kurkut sivuun marinoitumaan.
- Tee sillä välin kastike. Sekoita kaikki ainekset szechuan pippureita lukuunottamatta.
- Paahda szechuan pippureita hetki pannulla ja hienonna ne morttelissa. Lisää pippurit kastikkeen joukkoon. (Voit tehdä tästä ison satsin kerralla ja laittaa paahdetut pippurit rasiaan odottamaan seuraavaan kertaan).
- Keitä sobanuudelit ohjeen mukaan.
- Valuta nuudelit ja sekoita ne Bang Bang -kastikkeen kanssa.
- Tarjoile Bang Bang -nuudelit kurkkujen kanssa.