Bang bang nuudelit

Kiina Annoksia: 3-4 Medium

Helppo pikaresepti. Sobanuudelit keitetään ja pyöräytetään herkullisessa Bang Bang kastikkeessa, joka saa potkua szechuan pippureista. Annos tarjoillaan marinoitujen kurkkujen kanssa.

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

½

kurkku

(lisää esim. kanaa, pulled porkia tai tofua)

Kastike

4 rkl

maapähkinävoita tai tahinia

3 rkl

soijaa

½ – 1 tl

szechuan pippureita

1 tl

sitruunan mehua

Szechuan pippureita löydät aasiakaupoista.

Ohjeet

  • Aloita marinoimalla kurkut. Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi ja viipaleet suikaleiksi. 
  • Sekoita kurkkuihin gochujang, sokeri sekä riisiviinietikka. Laita kurkut sivuun marinoitumaan.
  • Tee sillä välin kastike. Sekoita kaikki ainekset szechuan pippureita lukuunottamatta.
  • Paahda szechuan pippureita hetki pannulla ja hienonna ne morttelissa. Lisää pippurit kastikkeen joukkoon. (Voit tehdä tästä ison satsin kerralla ja laittaa paahdetut pippurit rasiaan odottamaan seuraavaan kertaan).
  • Keitä sobanuudelit ohjeen mukaan.
  • Valuta nuudelit ja sekoita ne Bang Bang -kastikkeen kanssa.
  • Tarjoile Bang Bang -nuudelit kurkkujen kanssa.