Annin suolainen juustokakku kirsikkahillolla

Kasvis (lakto-ovo) Soijaton
yli 60min Eurooppa Annoksia: 8-10

Tämä oivallinen suolaisen juustokakun resepti toimii mainiosti illanistujaisissa ja
joulun ajan juhlissa.

Repti ja kuva Annin uunissa

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

Pohja

100 g

voita

200 g

digestivekeksejä

50 g

saksanpähkinöitä (jos on allergiaa, jätä pois)

1 tl

kuivattua rosmariinia

Täyte

500 g

maustamatonta tuorejuustoa

3

isoa kananmunaa

noin 200 g

sinihomejuustoa muruina

0,5 tl

mustapippuria

Hillokastike

2 rkl

portviiniä

Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä tai vielä hieman lämpimänä, mutta ei missään nimessä jääkaappikylmänä tai kuumana suoraan uunista.

Ohjeet

Pohja

  • Vuoraa halkaisijaltaan noin 20-22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla (reunat ja pohja).
  • Sulata voi ja hienonna keksit sekä pähkinät blenderissä. Lisää rosmariini keksi-pähkinämuruun.
  • Sekoita keskenään kaikki aineet ja painele keksipohja vuoan pohjalle sekä reunoille.
  • Jätä sivuun ja valmista täyte.

Täyte

  • Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  • Notkista tuorejuusto kulhossa vatkaamalla.
  • Vatkaa sekaan kananmunat yksi kerrallaan.
  • Lisää pippuri, sekoita ja kääntele sinihomejuustomuru sekaan.
  • Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta kakku uuniin.
  • Paista kakkua uunin alatasolla reilu tunti. Ota kakun pintaan grillivastuksilla väriä, jos se on tarpeen.
  • Anna jäähtyä ja tarjoile kakku hieman lämpimänä ”hillokastikkeen” kanssa.

Hillokastike

  • Mittaa hillo ja portviini pieneen kattilaan.
  • Lämmitä seos ja sekoita kunnolla.
  • Tarjoile hillokastike erillisessä kulhossa tai nostele hiukan kakun päälle.