Kasvis (lakto-ovo)
Soijaton
yli 60min
Eurooppa
Annoksia: 8-10
Tämä oivallinen suolaisen juustokakun resepti toimii mainiosti illanistujaisissa ja
joulun ajan juhlissa.
![](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2025/01/suolainen-juustokakkupala-viinirypale-scaled.webp)
Raaka-aineet
Pohja
100 g
voita
200 g
digestivekeksejä
50 g
saksanpähkinöitä (jos on allergiaa, jätä pois)
1 tl
kuivattua rosmariinia
Täyte
500 g
maustamatonta tuorejuustoa
3
isoa kananmunaa
noin 200 g
sinihomejuustoa muruina
0,5 tl
mustapippuria
Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä tai vielä hieman lämpimänä, mutta ei missään nimessä jääkaappikylmänä tai kuumana suoraan uunista.
Ohjeet
Pohja
- Vuoraa halkaisijaltaan noin 20-22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla (reunat ja pohja).
- Sulata voi ja hienonna keksit sekä pähkinät blenderissä. Lisää rosmariini keksi-pähkinämuruun.
- Sekoita keskenään kaikki aineet ja painele keksipohja vuoan pohjalle sekä reunoille.
- Jätä sivuun ja valmista täyte.
Täyte
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
- Notkista tuorejuusto kulhossa vatkaamalla.
- Vatkaa sekaan kananmunat yksi kerrallaan.
- Lisää pippuri, sekoita ja kääntele sinihomejuustomuru sekaan.
- Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta kakku uuniin.
- Paista kakkua uunin alatasolla reilu tunti. Ota kakun pintaan grillivastuksilla väriä, jos se on tarpeen.
- Anna jäähtyä ja tarjoile kakku hieman lämpimänä ”hillokastikkeen” kanssa.
Hillokastike
- Mittaa hillo ja portviini pieneen kattilaan.
- Lämmitä seos ja sekoita kunnolla.
- Tarjoile hillokastike erillisessä kulhossa tai nostele hiukan kakun päälle.