”Tsukiji inspiration” – Uunissa paahdettua miso-pankokalaa

Kananmunaton Laktoositon
alle 60min Japani Annoksia: 10 Medium

Tsukijissa riittää edelleen nähtävää: raaka-aineiden ja ravintoloiden tarjonta tuntuu loputtomalta. Tätä reseptiä innoittavat kalatorin reunamien ruokaloista poimitut makukokemukset.
 

Resepti: Sami Rekola& Mikko Takala

Kuva: Tommi Anttonen

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

1,8 kg

ruodotonta fileetä, haukea, kirjolohta, turskaa

Miso-pankokuorrute

0,200 kg

voisulaa

0,020 kg

sokeria

Valitse pääraaka-aine saatavuuden mukaan. Reseptin esivalmistelu on helppoa ja kypsennys nopeaa menekin mukaan.

Käytä halutessasi laktoositonta voisulaa.

Ohjeet

  • Sekoita voisula, misotahna, sriracha, sokeri, valkosipuli ja inkivääritahna keskenään tasaiseksi tahnaksi. Lisää joukkoon pankojauhot ja pyöräytä seos tasaiseksi.
  • Levitä kalapalat voideltuun vuokaan ja annostele miso-pankotahna tasaisesti kalapalojen pinnalle.
  • Paista 180-asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut ja kala on mehevän kypsää.