Tom Yam keitto

Laktoositon Gluteeniton Kananmunaton Maidoton
alle 30min Thaimaa Annoksia: 10 Medium

Tom Yam keitto on thaimaalaisen keittiön klassikko. Monivivahteinen maku tuo Thaimaan tuulahduksen keittiöösi.

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

2,5 l

kanalientä

0,2 kg

herkkusieniviipaleita

10 kpl

Spice Up! Ryppylimetinlehtiä

0,6 kg

jättikatkarapuja tai broilersuikaleita

0,5 kg

kirsikkatomaatteja halkaistuna

0,015 kg

sokeria

0,1 l

limetin mehua

Vinkkejä:

– Voit halutessasi lisätä keittoon vielä lopuksi kookoskermaa makua pehmentämään.
– Jos haluat keittoosi tulisuutta, lisää joukkoon chiliviipaleita tai tulista chilikastiketta.
– Jos käytät broilersuikaleita, lisää ne keittoon heti alussa.

Ohjeet

  • Kuumenna Tom Yam tahnaa kattilassa. Lisää kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi.
  • Lisää sienet ja kaffirlimetinlehdet. Anna kiehua muutaman minuutin ajan.
  • Lisää katkaravut ja kirsikkatomaatit, kuumenna, mutta älä keitä, etteivät katkaravut sitkisty.
  • Mausta kalakastikkeella ja limetin mehulla.
  • Koristele lopuksi korianterisilpulla.
  • Thaimaalainen tapa on tarjota keittoa höyryävän jasmiiniriisin kera.