Tom Kha Gai – mausteinen broiler-kookoskeitto

Laktoositon Soijaton Gluteeniton Kananmunaton Maidoton
alle 60min Thaimaa Annoksia: 10 Medium

Tom Kha Gai on perinteinen thaimaalainen broiler-kookoskeitto, joka hurmaa pehmeällä ja tasapainoisella mausteisella maullaan.

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

1,2 l

kanalientä

broileria paloiteltuna

0,2 kg

sieniä viipaloituna (esim. herkkusieniä, osterivinokkaita tai siitakesieniä)

0,015 kg

sokeria tai palmusokeria

0,1 l

limetin mehua

2 kpl

punaista chiliä viipaloituna

Voit käyttää broilerin tilalla jättirapuja, katkarapuja tai kalaa. Vegeversioon voit käyttää esimerkiksi tofua.

Ohjeet

  • Kuumenna kookosmaito ja kanaliemi kiehuvaksi.
  • Lisää ryppylimetinlehdet ja broileri. Anna kiehua noin 5 minuuttia.
  • Valuta ja huuhtele bambunversot.
  • Lisää keittoon bambunversot, sitruunaruoho, valkosipuli ja sienet, hauduta keittoa vielä noin 5 minuuttia.
  • Mausta kalakastikkeella, sokerilla ja limetinmehulla.
  • Koristele lopuksi chilillä ja korianterisilpulla.
  • Thaimaalainen tapa on tarjota keittoa höyryävän jasmiinriisin kera.