Thaimaalainen porkkanasalaatti

Kananmunaton Maidoton Laktoositon Soijaton Gluteeniton
alle 60min Thaimaa Annoksia: 10 Medium

Raikas porkkanasalaatti muistuttaa thaimaalaista Som Tam salaattia. Som Tam on raikas ja tulinen thaimaalainen papaijasalaatti, joka yhdistää raastetun raakapapaijan ja vihreiden papujen rapeuden. Täydellinen tasapaino kirpeää limettiä, tulista chiliä, suolaista kalakastiketta ja makeaa palmusokeria. Som Tam viimeistellään yleensä maapähkinöillä ja kirsikkatomaateilla, jotka tuovat tekstuuria ja lisäävät makua tähän herkulliseen salaattiin.

Resepti Sonja Blåberg

Kuva Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

1 kg

porkkanaa raasteena

0,2 kg

vihreitä papuja tai sokeriherneitä paloiteltuna

0,03 kg

valkosipulinkynttä hienonnettuna

0,02 kg

punaista chiliä hienonnettuna

0,15 kg

kirsikkatomaatteja halkaistuna

0,1 kg

maapähkinää paahdettuna tai suolapähkinöitä rouhittuna

Kastike

0,1 l

limetin mehua

0,05 kg

sokeria tai palmusokeria

Voit valmistaa Som Tamin käyttämällä porkkanan tilalla vihreää papaijaraastetta, lantturaastetta ja osaksi omenaraastetta.

Ohjeet

  • Sekoita porkkana, pavut, valkosipuli, chili, tomaatit ja suolapähkinät.
  • Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada seos raasteeseen.
  • Anna maustua hetki jääkaapissa ja tarjoa kylmänä.
  • Voit lisätä porkkanaraasteeseen myös omenaa ja/tai kesäkurpitsaa raastettuna.