Maidoton
Laktoositon
Soijaton
alle 60min
Thaimaa
Annoksia: 10
Medium
Sopivan mausteinen ja kookosmaidon pehmentämä keltainen curry tarjoillaan lähes keittomaisessa muodossa yhdessä pätkittyjen täysjyvänuudelien kanssa. Kokeile curryssa suosikkivihanneksiasi!
![](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2024/11/Thai_curry_vaaka-1-768x1028.webp)
Raaka-aineet
700 g
broilerin fileesuikaleita tai kasviproteiinia
250 g
siitake-/herkkusieniä
2-3 kpl
sipulia suikaloituna
2-3 kpl
punaista paprikaa suikaloituna
2-3 kpl
porkkanaa, suikaloituna
10 g
ruokosokeria
suolaa
4-5
limetin mehu
1 puntti
korianteria silputtuna
Ohjeet
- Kuumenna kattila kuumaksi ja lisää loraus öljyä. Paista sieniä, sipulia, porkkanaa ja paprikaa 3-4 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
- Lisää sitten keltainen currytahna yhdessä valkosipuli- ja inkivääritahnan kanssa kattilaan ja jatka kypsennystä noin 2 min.
- Lisää sitten kookosmaito, ryppylimetinlehdet, ruokosokeri ja ripaus suolaa ja hauduta currya keskilämmöllä noin 30 min.
- Keitä sillä välin nuudelit kiehuvassa vedessä. Kun nuudelit ovat kypsiä, siivilöi keitinvesi pois ja lisää nuudelien joukkoon loraus seesamiöljyä, jotteivat ne tartu toisiinsa.
- Kun curry on hautunut maistuvaksi, lisää kanasuikaleet ja limemehu ja jatka kypsennystä noin 4 min tai kunnes kana on kypsää.
- Tarjoile curry täysjyvänuudelien kanssa ja viimeistele annos tuoreella mintulla tai korianterilla.