Thai curry-nuudelibowl

Maidoton Laktoositon Soijaton
alle 60min Thaimaa Annoksia: 10 Medium

Sopivan mausteinen ja kookosmaidon pehmentämä keltainen curry tarjoillaan lähes keittomaisessa muodossa yhdessä pätkittyjen täysjyvänuudelien kanssa. Kokeile curryssa suosikkivihanneksiasi! 

Kuva ja resepti Tastery Jaakko Impiö

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

700 g

broilerin fileesuikaleita tai kasviproteiinia

250 g

siitake-/herkkusieniä

2-3 kpl

sipulia suikaloituna

2-3 kpl

punaista paprikaa suikaloituna

2-3 kpl

porkkanaa, suikaloituna

10 g

ruokosokeria

suolaa

4-5

limetin mehu

1 puntti

korianteria silputtuna

Voit katsoa tästä reseptistä myös videon

Ohjeet

  • Kuumenna kattila kuumaksi ja lisää loraus öljyä. Paista sieniä, sipulia, porkkanaa ja paprikaa 3-4 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman pehmenneet. 
  • Lisää sitten keltainen currytahna yhdessä valkosipuli- ja inkivääritahnan kanssa kattilaan ja jatka kypsennystä noin 2 min. 
  • Lisää sitten kookosmaito, ryppylimetinlehdet, ruokosokeri ja ripaus suolaa ja hauduta currya keskilämmöllä noin 30 min. 
  • Keitä sillä välin nuudelit kiehuvassa vedessä. Kun nuudelit ovat kypsiä, siivilöi keitinvesi pois ja lisää nuudelien joukkoon loraus seesamiöljyä, jotteivat ne tartu toisiinsa.  
  • Kun curry on hautunut maistuvaksi, lisää kanasuikaleet ja limemehu ja jatka kypsennystä noin 4 min tai kunnes kana on kypsää.  
  • Tarjoile curry täysjyvänuudelien kanssa ja viimeistele annos tuoreella mintulla tai korianterilla.