Tabbouleh bulgursalaatti

Kananmunaton Kasvis (lakto-ovo) Soijaton
alle 60min Pohjois-Afrikka, Eurooppa Annoksia: 10 Mieto

Lähi-idän keittiöstä tuttu Tabbouleh bulgursalaatti on raikas ja ravitseva lisä salaattipöytään.

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

1,5 l

kasvislientä

0,4 kg

tomaattia kuutioituna

0,4 kg

kurkkua kuutioituna

0,3 kg

fetakuutioita

0,03 kg

lehtipersiljaa silputtuna

0,03 kg

minttua silputtuna

0,2 kg

kevät- tai kesäsipulia hienonnettuna

Kastike

0,25 l

oliiviöljyä

0,1 l

sitruunan tai limetin mehua

0,015 kg

suolaa

0,004 kg

rouhittua mustapippuria

Pinnalle

0,1 kg

pinjan- tai auringonkukansiemeniä

Voit valmistaa vastaavanlaisen salaatin myös käyttämällä Vivien Paille Couscousia bulgurin tilalla.

Ohjeet

  • Keitä tai höyrytä bulguria kasviliemessä noin 10 minuuttia. Valuta tarvittaessa.
  • Sekoita jäähtyneeseen bulguriin tomaatti, kurkku, yrtit, sipuli.
  • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kastike salaattiin.
  • Jos mahdollista, anna salaatin maustua kylmässä muutaman tunnin ajan.
  • Ripottele pinnalle juuri ennen tarjoilua krutonkeja ja siemeniä.