Kananmunaton
Kasvis (lakto-ovo)
Soijaton
alle 60min
Pohjois-Afrikka, Eurooppa
Annoksia: 10
Mieto
Lähi-idän keittiöstä tuttu Tabbouleh bulgursalaatti on raikas ja ravitseva lisä salaattipöytään.
Raaka-aineet
0,5 kg
Vivien Paille Bulguria1,5 l
kasvislientä
0,4 kg
tomaattia kuutioituna
0,4 kg
kurkkua kuutioituna
0,3 kg
fetakuutioita
0,03 kg
lehtipersiljaa silputtuna
0,03 kg
minttua silputtuna
0,2 kg
kevät- tai kesäsipulia hienonnettuna
Kastike
0,25 l
oliiviöljyä
0,1 l
sitruunan tai limetin mehua
0,015 kg
suolaa
0,004 kg
rouhittua mustapippuria
Voit valmistaa vastaavanlaisen salaatin myös käyttämällä Vivien Paille Couscousia bulgurin tilalla.
Ohjeet
- Keitä tai höyrytä bulguria kasviliemessä noin 10 minuuttia. Valuta tarvittaessa.
- Sekoita jäähtyneeseen bulguriin tomaatti, kurkku, yrtit, sipuli.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kastike salaattiin.
- Jos mahdollista, anna salaatin maustua kylmässä muutaman tunnin ajan.
- Ripottele pinnalle juuri ennen tarjoilua krutonkeja ja siemeniä.