Maidoton
Kasvis (lakto-ovo)
Laktoositon
alle 60min
Thaimaa, Malesia
Annoksia: 10
Medium
Pähkinäinen satay-kastike on omiaan täyteläistämään kasvisruokia. Rapsakat vihannekset yhdistettynä pätkittyjen täysjyvänuudelien helppouteen ja satay-kastikkeen koukuttavaan olemukseen luovat superhelpon ja maistuvan aterian!
![](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2024/11/Satay-vegenuudelit_vaaka-768x1028.webp)
Raaka-aineet
4-5
porkkanaa
2-3
kesäkurpitsaa
Kastike
60 g
soijaa
3-5
limetin mehu
paahdettua seesamiöljyä
Lisäksi
keitettyjä kananmunia, tofua tai nyhtökauraa
Viimeistelyyn
chiliä hienonnettuna
tuoretta korianteria hienonnettuna
paahdettuja seesamaninsiemeniä tai suolapähkinöitä
Ohjeet
- Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki sen ainekset keskenään. Kastikkeen voi tehdä myös esim. edellisenä päivänä.
- Keitä sitten nuudelit kiehuvassa vedessä, jonka jälkeen huuhtele ne kylmässä vedessä, jotteivat ne tartu toisiinsa. Siirrä ne sitten sivuun odottamaan.
- Leikkaa sitten vihannekset ohuiksi suikaleiksi esim. mandoliinilla tai veitsellä. Kuumenna paistinpannu korkealla lämmöllä ja lisää loraus seesamiöljyä. Lisää pannulle ensin bambunversoviipaleet ja kypsennä niitä noin 1-2 min. Lisää sitten loput vihannekset ja jatka kypsennystä välillä sekoittaen noin 2-3 min. Lisää lopuksi kastike ja jatka kypsennystä pari minuuttia. Jos käytät kanaa tai muuta proteiinia, lisää ne sekaan tässä vaiheessa.
- Asettele satay-nuudelit tarjolle ja viimeistele annos korianterilla, chiliviipaleilla ja seesaminsiemenillä! Tarjoile annos keitettyjen kananmunien kanssa.