Satay-nuudelit vihanneksilla

Maidoton Kasvis (lakto-ovo) Laktoositon
alle 60min Thaimaa, Malesia Annoksia: 10 Medium

Pähkinäinen satay-kastike on omiaan täyteläistämään kasvisruokia. Rapsakat vihannekset yhdistettynä pätkittyjen täysjyvänuudelien helppouteen ja satay-kastikkeen koukuttavaan olemukseen luovat superhelpon ja maistuvan aterian!

Resepti ja kuva Tastery Jaakko Impiö

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

Kastike

60 g

soijaa

3-5

limetin mehu

paahdettua seesamiöljyä

Lisäksi

keitettyjä kananmunia, tofua tai nyhtökauraa

Viimeistelyyn

chiliä hienonnettuna

tuoretta korianteria hienonnettuna

paahdettuja seesamaninsiemeniä tai suolapähkinöitä

Tästä voit katsoa videon reseptiin

Ohjeet

  • Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki sen ainekset keskenään. Kastikkeen voi tehdä myös esim. edellisenä päivänä.  
  • Keitä sitten nuudelit kiehuvassa vedessä, jonka jälkeen huuhtele ne kylmässä vedessä, jotteivat ne tartu toisiinsa. Siirrä ne sitten sivuun odottamaan.  
  • Leikkaa sitten vihannekset ohuiksi suikaleiksi esim. mandoliinilla tai veitsellä. Kuumenna paistinpannu korkealla lämmöllä ja lisää loraus seesamiöljyä. Lisää pannulle ensin bambunversoviipaleet ja kypsennä niitä noin 1-2 min. Lisää sitten loput vihannekset ja jatka kypsennystä välillä sekoittaen noin 2-3 min. Lisää lopuksi kastike ja jatka kypsennystä pari minuuttia. Jos käytät kanaa tai muuta proteiinia, lisää ne sekaan tässä vaiheessa. 
  • Asettele satay-nuudelit tarjolle ja viimeistele annos korianterilla, chiliviipaleilla ja seesaminsiemenillä! Tarjoile annos keitettyjen kananmunien kanssa.