Punainen jättirapu thai curry

Gluteeniton Kananmunaton Maidoton Laktoositon Soijaton
alle 60min Thaimaa Annoksia: 10 Medium



Punainen thai-curry jättiravuilla vie makumatkalle suoraan Thaimaan lämpöön!

Resepti Sonja Blåberg

Kuva Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

0,3 kg

 parsakaalia, kukkakaalia tai kesäkurpitsaa paloiteltuna

0,2 kg

minimaissia

0,08 kg

ruoko- tai palmusokeria

0,8 kg

jättirapuja

0,4l

limetinmehua

0,04 kg

thaibasilikaa

0,02 kg

punaista chiliä suikaloituna

Curryn voi valmistaa myös broilerista, tofusta tai muusta kasviproteiinista, possusta, kalasta tai naudasta.

Ohjeet

  • Kuumenna 1/5 kookosmaidosta kattilassa.
  • Lisää kattilaan currytahna ja keitä kunnes kookosmaito erottuu ja tahna kuullottuu kookoksen rasvassa.
  • Kaada mukaan loput kookosmaidosta. 
  • Lisää ryppylimetinlehdet, palmusokeri ja kasvikset, hauduta hetki.
  • Lisää ravut ja mausta kalakastikkeella ja limetillä.
  • Koristele lopuksi thaibasilikalla ja chilillä. Tarjoa jasmiiniriisin tai nuudeleiden kanssa.
  • Punaisen thai curryn voi valmistaa myös broilerista, naudasta, porsaasta, äyriäisistä tai kasvisversiona esim. tofusta.