Maidoton
Laktoositon
alle 60min
Indonesia
Annoksia: 10
Mieto
Rapeaksi paistettu riisi Nasi goreng eli paistettu riisi on indonesialaisen keittiön klassikko.
![](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2024/10/Paistettu-riisi-jpg.webp)
Raaka-aineet
0,06 l
öljyä
0,08 kg
Spice Up! Valkosipulitahnaa0,06 kg
Spice Up! Inkivääritahnaa0,2 kg
kevätsipulia tai purjoa pilkottuna
0,02 kg
mungpavunituja
6 kpl
kananmunia
0,04 kg
tummaa sokeria
0,08 l
soijakastiketta
0,06 l
limetinmehua
0,06 l
Spice Up! Kalakastiketta0,60 kg
katkarapuja sulatettuna
Voit käyttää katrapujen tilalla kasviproteiinia, broileria tai tofua. Kruunaa annos paahdetulla sipulilla.
Ohjeet
- Kypsennä riisi melkein kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuumenna öljy wokissa ja lisää valkosipuli, inkivääri ja riisi. Paista sekoitellen muutaman minuutin ajan.
- Lisää kevätsipuli ja mungpavunidut.
- Rikot munat kulhoon ja sekoita rakenne rikki. Tee pannuun riisin keskelle kolo ja kaada siihen munat. Sekoita paistellen pikkuhiljaa munaseos riisiin.
- Mausta sokerilla, soijakastikkeella, limetinmehulla ja kalakastikkeella.
- Lisää joukkoon lopuksi katkaravut ja kuumenna.
- Tarjoa paistetun riisin kanssa sambal oelekia tai paahdettua valkosipuli & chili öljyssä.