Paistettu riisi – Nasi goreng

Maidoton Laktoositon
alle 60min Indonesia Annoksia: 10 Mieto

Rapeaksi paistettu riisi Nasi goreng eli paistettu riisi on indonesialaisen keittiön klassikko.

Resepti Sonja Blåberg

Kuva Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

0,06 l

öljyä

0,2 kg

kevätsipulia tai purjoa pilkottuna

0,02 kg

mungpavunituja

6 kpl

kananmunia

0,04 kg

tummaa sokeria

0,08 l

soijakastiketta

0,06 l

limetinmehua

0,60 kg

katkarapuja sulatettuna

Voit käyttää katrapujen tilalla kasviproteiinia, broileria tai tofua. Kruunaa annos paahdetulla sipulilla.

Ohjeet

  • Kypsennä riisi melkein kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Kuumenna öljy wokissa ja lisää valkosipuli, inkivääri ja riisi. Paista sekoitellen muutaman minuutin ajan.
  • Lisää kevätsipuli ja mungpavunidut.
  • Rikot munat kulhoon ja sekoita rakenne rikki. Tee pannuun riisin keskelle kolo ja kaada siihen munat. Sekoita paistellen pikkuhiljaa munaseos riisiin.
  • Mausta sokerilla, soijakastikkeella, limetinmehulla ja kalakastikkeella.
  • Lisää joukkoon lopuksi katkaravut ja kuumenna.
  • Tarjoa paistetun riisin kanssa sambal oelekia tai paahdettua valkosipuli & chili öljyssä.