Paahdettua kukkakaalia, auringonkukansiemeniä ja misoa

Kasvis (lakto-ovo) Gluteeniton Laktoositon
yli 60min Japani Annoksia: 10 Medium

Uunissa paahdettu kukkakaali on helppo valmistaa suurellekin ruokailijamäärälle. Tämä täyteläinen ruokalaji soveltuu pääruoaksi, lisäkkeeksi tai jäähdytettynä ja lohkottuna salaattipöytään. Suolaisen makea misotahna antaa väriä ja umaminmakua rapeaksi paahdetulle kukkakaalille.

Resepti: Sami Rekola & Mikko Takala

Kuva: Tommi Anttonen

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

3

kukkakaalia

Glaseerauskastike kukkakaalille

0,250 kg

voita

0,250 kg

ketsuppia

0,500 l

Hot Sauce -kastiketta (esim. Frank´s, Texas Pete)

0,1 l

soijakastiketta

0,050 kg

auringonkukansiemeniä

Viimeistelyyn

0,05 l

sitruunamehua

0,005 kg

mustapippuria rouhittuna

ruohosipulia hienonnettuna

granaattiomenansiemeniä

Korvaa halutessasi voi laktoosittomalla voilla.
Voit korvata franks tai texas pete kastikkeet myös Spice Up! Sriracha- tai Tulisella chilikastikkeella.

Ohjeet

  • Sekoita voi, ketsuppi, hot sauce, misotahna ja soijakastike kattilassa. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
  • Laita kukkakaalit GN- uunivuokaan ja sivele glaseerauskastike pinnalle. Ripottele kaalien pinnalle auringonkukansiemeniä. Kypsennä 160-asteisessa yhdistelmäuunissa 20 minuuttia kunnes kukkakaalit ovat ruskistuneet ja kukkakaalin varsi on napakka ja rapea.
  • Sekoita majoneesi, misotahna ja sitruunamehu keskenään. Mausta mustapippurilla. Tarjoa kastike kukkakaalien kanssa.
  • Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla ja granaattiomenansiemenillä.