Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton
Laktoositon
yli 60min
Japani
Annoksia: 10
Medium
Uunissa paahdettu kukkakaali on helppo valmistaa suurellekin ruokailijamäärälle. Tämä täyteläinen ruokalaji soveltuu pääruoaksi, lisäkkeeksi tai jäähdytettynä ja lohkottuna salaattipöytään. Suolaisen makea misotahna antaa väriä ja umaminmakua rapeaksi paahdetulle kukkakaalille.
![](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2024/10/FineFoods_Miso_PaahdettuaKukkakaaliaAuringonkukansiemeniaJaMisoa_Pysty1-768x1028.webp)
Raaka-aineet
3
kukkakaalia
Glaseerauskastike kukkakaalille
0,250 kg
voita
0,250 kg
ketsuppia
0,500 l
Hot Sauce -kastiketta (esim. Frank´s, Texas Pete)
0,150 g
Hanamaruki Misotahnaa0,1 l
soijakastiketta
0,050 kg
auringonkukansiemeniä
Viimeistelyyn
0,400 kg
Kewpie Majoneesia0,100 kg
Hanamaruki Misotahnaa0,05 l
sitruunamehua
0,005 kg
mustapippuria rouhittuna
ruohosipulia hienonnettuna
granaattiomenansiemeniä
Korvaa halutessasi voi laktoosittomalla voilla.
Voit korvata franks tai texas pete kastikkeet myös Spice Up! Sriracha- tai Tulisella chilikastikkeella.
Ohjeet
- Sekoita voi, ketsuppi, hot sauce, misotahna ja soijakastike kattilassa. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
- Laita kukkakaalit GN- uunivuokaan ja sivele glaseerauskastike pinnalle. Ripottele kaalien pinnalle auringonkukansiemeniä. Kypsennä 160-asteisessa yhdistelmäuunissa 20 minuuttia kunnes kukkakaalit ovat ruskistuneet ja kukkakaalin varsi on napakka ja rapea.
- Sekoita majoneesi, misotahna ja sitruunamehu keskenään. Mausta mustapippurilla. Tarjoa kastike kukkakaalien kanssa.
- Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla ja granaattiomenansiemenillä.