Misopesto udonnuudeleilla

Kananmunaton Kasvis (lakto-ovo) Laktoositon
alle 60min Japani, Eurooppa Annoksia: 10 Mieto

Perinteisen basilikapeston inspiroima maukas kastike saa potkua misotahnasta. Misopesto soveltuu lämpimien nuudeli- ja pastaruokien maustamiseen sekä salaatteihin. Ohenna kastiketta tarpeen mukaan perinteiseen tapaan nuudelien keitinvedellä.

Resepti: Sami Rekola & Mikko Takala

Kuva: Tommi Anttonen

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

1 l

babypinaattia

0,200 kg

basilikaa

0,3 kg

rypsiöljyä

0,030 l

paahdettua seesamiöljyä

0,050 l

sitruunamehua

Viimeistelyyn

0,050 kg

voisulaa

seesaminsiemeniä paahdettuna

Kokeile ohjeeseen myös muita nuudeleita esim. Spice Up! Täysjyvänuudeleita.

Käytä halutessasi laktoositonta voita.

  • Mittaa peston ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi tahnaksi.
  • Keitä udonnuudelit runsaassa vedessä noin 6 minuuttia. Valuta. Sekoita voisula ja misopesto nuudelien joukkoon.
  • Viimeistele annos muutamalla basilikanlehdellä ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.