Laktoositon
Kananmunaton
Maidoton
alle 60min
Japani
Annoksia: 10
Mieto
Kermainen lihakeitto ilman kermaa. Miso pyöristää maut herkullisen samettiseksi.

Raaka-aineet
1 kg
porsaan ulkofileetä, kassleria tai kylkeä ohuina suikaleina
0,1 l
kasviöljyä
0,05 l
paahdettua seesamiöljyä
ripaus suolaa
1 kg
valkoretikkaa (pieninä kuutioina)
0,5 kg
porkkanaa (pieninä kuutioina)
0,75 kg
perunaa (pieninä kuutioina)
0,1 kg
kevätsipulia hienonnettuna
3,5 l
dashilientä (kuutiosta tai jauheesta)
0,30 kg
Hanamaruki Misotahnaa0,05 l
soijakastiketta
ruohosipulia hienonnettuna
(shichimi togarashi mausteseosta viimeistelyyn)
Käytä vegeversioon kasvislientä ja kasviproteiinia esim. soijasuikaleita.
Ohjeet
- Ruskista lihat kasvisöljyssä kullankeltaisiksi. Mausta seesamiöljyllä ja suolalla. Lisää pannulle retikka, porkkana, peruna ja kevätsipulit. Jatka paistamista välillä sekoittaen, kunnes vihannekset alkavat hieman pehmentyä.
- Kuumenna dashiliemi kattilassa kiehuvaksi. Kumoa paistetut lihat ja vihannekset liemeen. Keitä kunnes vihannekset ovat kypsiä.
- Ota kattilasta noin desilitra keitinvettä ja sekoita misotahna huolellisesti veteen niin, että se liukenee veteen kokonaan. Sekoita miso keiton sekaan.
- Maista keittoa ja lisää tarvittessa soijakastiketta.
- Mausta keitto shichimi togarashilla ja koristele hienonnetulla ruohosipulilla.