Tonjiru-Misolla maustettu possu-kasviskeitto

Laktoositon Kananmunaton Maidoton
alle 60min Japani Annoksia: 10 Mieto

Kermainen lihakeitto ilman kermaa. Miso pyöristää maut herkullisen samettiseksi.

Resepti: Sami Rekola & Mikko Takala

Kuva: Tommi Anttonen

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

1 kg

porsaan ulkofileetä, kassleria tai kylkeä ohuina suikaleina

0,1 l

kasviöljyä

0,05 l

paahdettua seesamiöljyä

ripaus suolaa

1 kg

valkoretikkaa (pieninä kuutioina)

0,5 kg

porkkanaa (pieninä kuutioina)

0,75 kg

perunaa (pieninä kuutioina)

0,1 kg

kevätsipulia hienonnettuna

3,5 l

dashilientä (kuutiosta tai jauheesta)

0,05 l

soijakastiketta

ruohosipulia hienonnettuna

(shichimi togarashi mausteseosta viimeistelyyn)

Käytä vegeversioon kasvislientä ja kasviproteiinia esim. soijasuikaleita.

Ohjeet

  • Ruskista lihat kasvisöljyssä kullankeltaisiksi. Mausta seesamiöljyllä ja suolalla. Lisää pannulle retikka, porkkana, peruna ja kevätsipulit. Jatka paistamista välillä sekoittaen, kunnes vihannekset alkavat hieman pehmentyä.
  • Kuumenna dashiliemi kattilassa kiehuvaksi. Kumoa paistetut lihat ja vihannekset liemeen. Keitä kunnes vihannekset ovat kypsiä.
  • Ota kattilasta noin desilitra keitinvettä ja sekoita misotahna huolellisesti veteen niin, että se liukenee veteen kokonaan. Sekoita miso keiton sekaan.
  • Maista keittoa ja lisää tarvittessa soijakastiketta.
  • Mausta keitto shichimi togarashilla ja koristele hienonnetulla ruohosipulilla.