Miso-tonnikala-nuudelit

Kananmunaton Laktoositon
alle 60min Japani Annoksia: 10

Hävyttömän helppo, maukas ja nopea nuudeliruoka.

Resepti: Sami Rekola & Mikko Takala

Kuva: Tommi Anttonen

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

0,02 kg

valkosipulinkynttä

0,8 kg

valkokaalia

0,5 kg

tonnikalaa öljyssä

0,05 l

oliiviöljyä

mustapippuria myllystä

0,05 kg

voita, laktoositon

0,25 l

vettä

0,1 l

soijakastiketta

Voit tarvittaessa korvata udon nuudelit muilla mielinuudeleillasi.

Ohjeet

  • Keitä nuudelit suolalla maustetussa vedessä al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Valuta tonnikalasta öljy ja riko rakennetta muruiksi.
  • Lämmitä öljy pannulla ja lisää valkosipuli. Paista hetken, mutta älä anna valkosipulin ruskistua tai palaa. Lisää pannulle kuutioitu kaali ja paista pari minuuttia.
  • Lisää tonnikala pannulle ja sekoita kaalin joukkoon.
  • Jatka paistamista välillä sekoittaen. Lisää pannulle voi ja vesitilkasssa notkistettu misotahna. Sekoita ja paista kunnes voi on kokonaan sulanut. Sekoita hyvin ja varmista, että misotahna on sekoittunut kunnolla muiden ainesten sekaan.
  • Mausta soijakastikkeella ja mirinillä.
  • Notkista udonnuudelit siivilässä kylmän juoksevan veden alla ja valuta. Nosta nuudelit pannulle kaalin ja tonnikalan sekaan. Sekoita hyvin ja paista hetken aikaa. Tarjoa välittömästi.