Miso-kurpitsakeitto

Kasvis (lakto-ovo) Vegaaninen Laktoositon Gluteeniton Kananmunaton Maidoton
alle 60min Eurooppa Annoksia: 10 Mieto

Syksyn sesonkiin tehdään monenlaisia kurpitsakeittoja. Tässä takuulla maistuva cross-kitchen versio klassikosta.

Resepti: Sami Rekola & Mikko Takala

Kuva: Tommi Anttonen

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

0,05 l

oliiviöljyä

0,2 kg

sipulikuutioita

1,5 kg

myskikurpitsaa, kuorittuna ja kuutioituna

0,12 kg

tomaattimurskaa

2 l

vettä

0,05 l

soijakastiketta

Viimeistelyyn

tuoretta korianteria

paahdettuja seesaminsiemeniä

turkkilaista jogurttia/vegaanista gurttia

Voit tehdä keiton myös bataatista ja porkkanasta.

Ohjeet

  • Lämmitä öljy korkeareunaisella paistinpannulla. Lisää sipuli ja kuullota muutama minuutti, mutta älä anna ruskistua.
  • Lisää raastettu inkivääri ja kurpitsat. Sekoita ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää tomaatti ja pienessä vesitilkassa notkisteltu misotahna. Sekoita hyvin.
  • Lisää kiehuva vesi, soijakastike ja kookosmaito. Anna kiehahtaa ja pienennä lämpö kuplivaksi. Kypsennä lempeällä lämmöllä noin puoli tuntia kunnes kurpitsat ovat pehmeitä.
  • Surauta ainekset sauvasekoittimella sileäksi keitoksi.
  • Koristele tuoreilla korianterinlehdillä, seesaminsiemenillä ja ripauksella maustamatonta jogurttia.