Kananmunaton
Maidoton
Laktoositon
alle 60min
Japani
Annoksia: 10
Japanissa lähes kaikki keitot tehdään dashiliemipohjaan, jota jykevöitetään misolla.
Raaka-aineet
2 l
vettä
2 rkl
dashijauhetta
0,100 kg
Hanamaruki misotahnaa0,15 kg
salottisipulia viipaloituna
0,300 kg
parsakaalia, pinaattia tai paksoita
0,60 kg
nahatonta, ruodotonta kalafileetä
Viimeistelyyn
seesaminsiemeniä paahdettuna
soijakastiketta
Kalaksi kelpaa niin vaalea kuin lohen sukuinenkin. Dashiliemen voi korvata kalaliemellä.
Ohjeet
- Kuumenna vesi kattilassa ja lisää dashijauhe. Anna kiehahtaa. Ota kattilasta noin 2 desilitraa keitinvettä ja sekoita misotahna huolellisesti veteen niin, että se liukenee veteen kokonaan. Kaada misolla maustettu liemi kattilaan ja pienennä lämpö kuplivaksi.
- Lisää liemeen nuudelit ja keitä dashi-misoliemessä pakkauksen ohjeen mukaisesti kypsiksi. Lisää mukaan salotit ja paksoi/pinaatti. Keitä noin minuutin ajan, kunnes paksoi/pinaatti notkistuu/pehmenee.
- Mausta kalapalat suolalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Ruskista kalafileet nopeasti kuumalla paistinpannulla.
- Lohko kalapalat suupaloiksi. Jaa liemi ja nuudelit tarjoiluastioihin. Lisää päälle palasteltu kalafilee. Mausta soijakastikkeella.