Miso-kalakeitto & udonnuudelit

Kananmunaton Maidoton Laktoositon
alle 60min Japani Annoksia: 10

Japanissa lähes kaikki keitot tehdään dashiliemipohjaan, jota jykevöitetään misolla.

Resepti: Sami Rekola & Mikko Takala

Kuva: Tommi Anttonen

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

2 l

vettä

2 rkl

dashijauhetta

0,15 kg

salottisipulia viipaloituna

0,300 kg

parsakaalia, pinaattia tai paksoita

0,60 kg

nahatonta, ruodotonta kalafileetä

Viimeistelyyn

seesaminsiemeniä paahdettuna

soijakastiketta

Kalaksi kelpaa niin vaalea kuin lohen sukuinenkin. Dashiliemen voi korvata kalaliemellä.

Ohjeet

  • Kuumenna vesi kattilassa ja lisää dashijauhe. Anna kiehahtaa. Ota kattilasta noin 2 desilitraa keitinvettä ja sekoita misotahna huolellisesti veteen niin, että se liukenee veteen kokonaan. Kaada misolla maustettu liemi kattilaan ja pienennä lämpö kuplivaksi.
  • Lisää liemeen nuudelit ja keitä dashi-misoliemessä pakkauksen ohjeen mukaisesti kypsiksi. Lisää mukaan salotit ja paksoi/pinaatti. Keitä noin minuutin ajan, kunnes paksoi/pinaatti notkistuu/pehmenee.
  • Mausta kalapalat suolalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Ruskista kalafileet nopeasti kuumalla paistinpannulla.
  • Lohko kalapalat suupaloiksi. Jaa liemi ja nuudelit tarjoiluastioihin. Lisää päälle palasteltu kalafilee. Mausta soijakastikkeella.