Miso-inkivääri-salaattikastike

Kananmunaton Maidoton Kasvis (lakto-ovo) Vegaaninen Laktoositon
alle 60min Japani Annoksia: 10 Mieto

Salaattibuffetteihin kuuluu myös kattava valikoima maukkaita salaattikastikkeita. Tämä misotahnasta ja ponzukastikkeesta makua saava kastike on asiakkaiden uusi suosikki.

Resepti: Sami Rekola & Mikko Takala

Kuva: Tommi Anttonen

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

Kastike

0,1 l

rypsiöljyä

0,15 l

porkkanaraastetta

0,060 kg

inkivääriä raastettuna

0,040 l

paahdettua seesamiöljyä

0,050 l

Ponzu soijakastiketta

0,040 kg

hunajaa

Jos et löydä ponzua voit käyttää sitruunalla maustettua soijaa.

Ohjeet

  • Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon. Aja tasaiseksi, kreemimäiseksi kastikkeeksi. Kastike säilyy 3 vuorokautta kylmässä.
  • Kokoa annos tuoreista lehtisalaateista, ohueksi leikatusta punakaalista. Mukaan sopii myös paahdetut kesäkurpitsasiivut ja rapeat retiisit.
  • Viimeistele salaatti miso-inkivääridressingillä.