Miso-inkivääri-possu

Gluteeniton Kananmunaton Maidoton Laktoositon
alle 60min Japani Annoksia: 10 Mieto

Tuhtia ja tyylikästä kotiruokaa Japanista.

Resepti: Sami Rekola & Mikko Takala

Kuva: Tommi Anttonen

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

1 kg

porsaan ulkofileetä

Marinadi

0,2 l

sakea

0,08 l

soijakastiketta

Maustekastike

0,1 l

soijakastiketta

0,15 l

sakea

0,04 kg

sokeria

Koristeeksi

paahdettuja seesaminsiemeniä

Ulkofileen sijasta voit käyttää tässä ohjeessa myös rasvaisempaa lihaa, esimerkiksi ohueksi siivutettua kylkeä (nahka poistettuna) tai kassleria.

Ohjeet

  • Leikkaa ulkofilee mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
  • Raasta kuorittu inkivääri raastimella ja ota inkivääristä valunut neste talteen erilliseen astiaan. Ota raaste sivuun myöhempää käyttöä varten.
  • Sekoita inkivääristä valunut neste, sake ja soijakastike marinadiksi. Kaada marinadi possusiivujen päälle. Kääntele lihoja marinadissa niin, että liha maustuu kauttaaltaan.
  • Lihan maustuessa sekoita kaikki maustekastikkeen ainekset yhteen ja lisää 3 rkl raastettua inkivääriä. Sekoita hyvin.
  • Tarjoa seesaminsiemenillä ja norilla koristellun riisin kera.