Keltainen curry

Kananmunaton Maidoton Laktoositon Gluteeniton
alle 60min Thaimaa Annoksia: 20 Medium

Keltainen curry on pehmeän mausteinen ja aromaattinen ruoka, joka yhdistää kookosmaidon täyteläisyyden ja monipuolisten mausteiden syvyyden.

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

0,5 kg

sipulia lohkottuna

0,4 kg

kesäkurpitsaa

0,25 l

käyttövalmiita soijapapuja

1,5 kg

broileria tai kasviproteiinia

0,1 kg

ruokosokeria

0,08 kg

limetinmehua

0,1 kg

suolapähkinöitä

Voit vaihdella sesongin kasviksia, curryissa toimivat hyvin munakoiso, kukka- ja parsakaali.

Ohjeet

  • Kuumenna pannussa osa kookoskermaa ja kiehuta noin kolme minuuttia.
  • Lisää mukaan currytahna, sipuli, kesäkurpitsa ja broileri tai kasviproteiini, hauduta noin 10 minuuttia.
  • Lisää loput kookoskermasta. Mausta tamarinditahnalla, sokerilla, limetinmehulla ja lopuksi kalakastikkeella. Tarkista maku ja lisää joukkoon soijapavut.
  • Ripottele lopuksi pinnalle suolapähkinät.
  • Tarjoa nuudelin tai jasmiiniriisin kanssa.