Keltainen curry kaalipata

Gluteeniton Kananmunaton Maidoton Kasvis (lakto-ovo) Vegaaninen Laktoositon
yli 60min Eurooppa Annoksia: 10 Medium

Keltainen currytahna antaa uutta makua perinteiseen kaalipataan.

Resepti: Sonja Blåberg

Kuva: Sami Repo

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

2 kg

keräkaalia suikaloituna

3

sipulia hienonnettuna

2 rkl

öljyä

0,8 kg

proteiinin lähdettä; jauhelihaa, härkistä, nyhtökauraa tms.

0,05 kg

soijakastiketta

0,6 kg

vettä

0,05 kg

siirappia

Kaalipata on parhaimmillaan seuraavana päivänä valmistuksesta.

Tuunaa lisukkeet haluamasi mukaan! Valitse esimerkiksi kaurapohjainen gurtti maidottomaan ruokavalioon.

Ohjeet

  • Kuumenna öljy suurehkossa kattilassa/padassa ja lisää sinne kaalisuikaleet, sipulit, currytahna, valkosipuli ja inkivääri. Paista sekoitellen hetki.
  • Lisää joukkoon proteiinin lähde, soijakastike ja vesi.
  • Kaada seos uunivuokaan. Mausta vielä siirapilla ja kääntele vähän seosta.
  • Anna hautua uunissa n. 1h, kunnes kaali on pehmennyt ja neste imeytynyt.
  • Tarjoa kaalipataa mangochutneyn kanssa. Kaalipata on parhaimmillaan seuraavana päivänä valmistuksesta.