Gluteeniton
Kananmunaton
Maidoton
Kasvis (lakto-ovo)
Vegaaninen
Laktoositon
yli 60min
Eurooppa
Annoksia: 10
Medium
Keltainen currytahna antaa uutta makua perinteiseen kaalipataan.
![](https://finefoods.fi/wp-content/uploads/2024/10/Keltainen-kaalipata-768x1028.webp)
Raaka-aineet
2 kg
keräkaalia suikaloituna
3
sipulia hienonnettuna
2 rkl
öljyä
0,05 kg
Spice Up! Valkosipulitahnaa0,05 kg
Spice Up! Inkivääritahnaa0,8 kg
proteiinin lähdettä; jauhelihaa, härkistä, nyhtökauraa tms.
0,05 kg
soijakastiketta
0,6 kg
vettä
0,05 kg
siirappia
Kaalipata on parhaimmillaan seuraavana päivänä valmistuksesta.
Tuunaa lisukkeet haluamasi mukaan! Valitse esimerkiksi kaurapohjainen gurtti maidottomaan ruokavalioon.
Ohjeet
- Kuumenna öljy suurehkossa kattilassa/padassa ja lisää sinne kaalisuikaleet, sipulit, currytahna, valkosipuli ja inkivääri. Paista sekoitellen hetki.
- Lisää joukkoon proteiinin lähde, soijakastike ja vesi.
- Kaada seos uunivuokaan. Mausta vielä siirapilla ja kääntele vähän seosta.
- Anna hautua uunissa n. 1h, kunnes kaali on pehmennyt ja neste imeytynyt.
- Tarjoa kaalipataa mangochutneyn kanssa. Kaalipata on parhaimmillaan seuraavana päivänä valmistuksesta.