Kananmunaton
Laktoositon
alle 60min
Japani
Mieto
Kyllä, Japanissakin syödään lihapullia, ja paikalliseen palettiin mukautuva makumaailma haetaan lisäämällä taikinaan misolla makean suolainen umami-buustaus. Taikinaan tuleva maito ei ole välttämätön, mutta tuo tarvittavaa kosteutta muuten melko kuivaan jauhelihaan.

Raaka-aineet
400 g
broilerinjauhelihaa
0,5 dl
punaista maitoa
3 rkl
Yutaka misotahnaa1
valkosipulinkynsi raastettuna
0,5 tl
mustapippuria
0,5 tl
schichimi togarashia
Dippi lihapullille
4 rkl
soijakastiketta
1 rkl
Yutaka miriniä0,5 tl
togarashi-maustetta
1
kevätsipuli hienonnettuna
Jos et löydä togarashia voit korvata sen chilihiutaleilla.
Saat reseptistä laktoosittoman korvaamalla maidon laktoosittomalla maitojuomalla.
Ohjeet
- Yhdistä kaikki ainekset kulhossa. Sekoita hyvin ja muotoile kostutetuin käsin noin golf-pallon kokoisiksi pyöryköiksi.
- Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 180-asteisessa uunissa kypsiksi, noin 15-20 minuuttia.
Dippikastike:
- Yhdistä soija, etikka ja mirin. Mausta togarashilla. Koristele kevätsipulilla.