Japanilaiset lihapullat

Kananmunaton Laktoositon
alle 60min Japani Mieto

Kyllä, Japanissakin syödään lihapullia, ja paikalliseen palettiin mukautuva makumaailma haetaan lisäämällä taikinaan misolla makean suolainen umami-buustaus. Taikinaan tuleva maito ei ole välttämätön, mutta tuo tarvittavaa kosteutta muuten melko kuivaan jauhelihaan.

Resepti: Sami Rekola & Mikko Takala

Kuva: Tommi Anttonen

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

400 g

broilerinjauhelihaa

0,5 dl

punaista maitoa

1

valkosipulinkynsi raastettuna

0,5 tl

mustapippuria

0,5 tl

schichimi togarashia

Dippi lihapullille

4 rkl

soijakastiketta

0,5 tl

togarashi-maustetta

1

kevätsipuli hienonnettuna

Jos et löydä togarashia voit korvata sen chilihiutaleilla.

Saat reseptistä laktoosittoman korvaamalla maidon laktoosittomalla maitojuomalla.

Ohjeet

  • Yhdistä kaikki ainekset kulhossa. Sekoita hyvin ja muotoile kostutetuin käsin noin golf-pallon kokoisiksi pyöryköiksi. 
  • Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 180-asteisessa uunissa kypsiksi, noin 15-20 minuuttia.

Dippikastike:

  • Yhdistä soija, etikka ja mirin. Mausta togarashilla. Koristele kevätsipulilla.