Japanilainen salaatti & miso-seesamikastike

Gluteeniton Maidoton Kasvis (lakto-ovo) Laktoositon
alle 30min Japani

Eksoottinen ja erikoinen, mutta takuuvarma hitti noutopöydän salaatiksi, kun meille perinteinen etikka-öljypohjainen vinegretti alkaa kyllästyttää.

Resepti: Sami Rekola & Mikko Takala

Kuva: Tommi Anttonen

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

1 kpl (n.600 g)

jäävuorisalaattia viipaloituna

0,3 kg

tomaattia pilkottuna

0,2 kg

kypsiä maissinjyviä

Miso-seesamikastike

0,1 l

paahdettuja seesaminsiemeniä tahnaksi jauhettuna

0,1 l

soijakastiketta

0,020 kg

sokeria

0,05 l

paahdettua seesamiöljyä

Jos haluat lisää ruokaisuutta salaattiin lisää kypsää broileria tai lohta.

Ohjeet

  • Liota wakame-merilevää tilkassa vettä pakkauksen ohjeen mukaan. Purista vesi pois.
  • Laita viipaloitu salaatti kulhoon. Levitä päälle tomaatit, maissi ja wakame.

Kastike

  • Sekoita kaikki kastikeainekset pienessä kulhossa yhteen.
  • Mausta salaatti kastikkeella.