Harissalla maustettu Tabbouleh

alle 30min Pohjois-Afrikka Annoksia: 10

Mausteinen harissalla maustettu tabbouleh tuo välimerellisen keittiön raikkaat maut lounaspöytääsi. Tämä kevyt, mutta täynnä makua oleva salaatti yhdistää bulgurin, tuoreet yrtit ja vihannekset harissan lämpimään potkuun.

Resepti ja kuva: Tastery Jaakko Impiö

Katso video

Jaa resepti

Linkki kopioitu!

Raaka-aineet

5

tomaattia tai muita vihanneksia

1 puntti

lehtipersiljaa

1 puntti

minttua

1

sitruunan kuori & mehu

100 g

ekstra-neitsytoliiviöljyä

Tarjoa tabboulehin kanssa grillattua broileria.

Ohjeet

  • Keitä bulguria 3 % suolavedessä 8-10 min.
  • Leikkaa sillä välin tomaatit ja halutessasi muutkin vihannekset pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös lehtipersilja ja minttu.
  • Kun bulgur on kypsää, siivilöi vesi pois ja siirrä bulgur kulhoon. Mausta bulgur harissalla ja sekoita kaikki loput ainekset sen joukkoon. Mausta tabbouleh vielä halutessasi suolalla.